USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Онищенко не перший. Про компромати на українських президентів

7 Грудня 2016 13:37
Онищенко заявляє, що записував на наручний годинник розмови з президентом, у яких той обговорював корупційні схеми. Порошенко все спростовує. згадує Проте, Онищенко не першопрохідець у справі компроматів на президентів, - інформує Нова година з посиланням на Корреспондент.net

Що говорить Онищенко

Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що записував розмови з президентом Петром Порошенком, у яких глава держави обговорював свою участь у корупційних махінаціях.

“Зберіг купу листувань за кілька років роботи з командою Порошенка. Віддав телефон на експертизу, яка підтвердила всю справжність цих листувань. Більш того, у мене є запис, на якому Порошенко дає вказівки щодо того, як, кому і за що голосувати”, – повідомив Онищенко в інтерв’ю Страна.uа.

Нардеп стверджує, що передав усі записи американським спецслужбам.

Також він розповів, як за готівку купуються голоси у Верховній Раді.

У БПП спростовують всі заяви Онищенка, вказуючи на те, що він сам підозрюється у фінансових махінаціях.

Також нардеп заявив, що він платив за дискредитацію колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

У Раді хочуть створити слідчу комісію з приводу одкровень нардепа-втікача, але в провладних фракціях кажуть, що цим питанням повинні займатися антикорупційні органи.

Плівки Мельниченка

Онищенка вже називають “новим полковником Порошенка” за аналогією з полковником Миколою Мельниченком, який стверджував, що записував розмови Леоніда Кучми.

У 2000 році, через два місяці після зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, Олександр Мороз поінформував парламент і журналістів про те, що він володіє таємними записами президента Кучми і високопоставлених урядовців, які проливають світло на вбивство Гонгадзе.

За словами Мороза, у бесідах, записаних співробітником служби охорони президента Миколою Мельниченком, беруть участь Кучма і його найближчі помічники – глава Адміністрації президента Володимир Литвин, міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко і голова СБУ Леонід Деркач, які обговорюють діяльність Гонгадзе і вирішують, як з ним бути.

На думку Мороза та інших членів парламенту, ці бесіди дають підстави вважати, що президент певним чином причетний до зникнення журналіста.

До сих пір справжність голосів на “плівках Мельниченка” достовірно не встановлена.

До слова, нагадаємо, днями стало відомо, що у ГПУ є запитання до Мельниченка, хочуть зрозуміти джерело його доходів.

Про це заступник генпрокурора Євген Єнін повідомив в ефірі UMN, - інформує канал 112.

"Можу сказати, що у пана Мельниченка... є великі питання з українським законом. І саме цим зараз цікавиться українське слідство. Ми хочемо зрозуміти джерело доходів пана Мельниченка", - сказав Єнін.

Нагадаємо, раніше заступник генпрокурора Юрій Столярчук повідомив, що ГПУ найближчим часом вирішить питання про оголошення підозри у державній зраді і спробі державного перевороту Миколі Мельниченку. У діях екс-майора бачать ознаки кримінального правопорушення за ст. 109 Кримінального кодексу (державний переворот) та ст. 111 КК (державна зрада).

Кучма і “Кольчуги”

У вересні 2002 року держдепартамент США і західні засоби масової інформації заявляли про продаж Україною чотирьох комплексів “Кольчуга” через Йорданію збройним силам Іраку в обхід санкцій, накладених на Республіку Ірак.

Ця інформація призвела до “кольчужного скандалу”, однак згодом підтверджена була.

Йорданія була відома в західних спецслужбах як країна, у якій оперували численні іракські компанії. Їхня місія полягала в купівлі зброї для режиму Саддама Хусейна. Спецслужби Іраку встановили безпечні шляхи для транспортування зброї з Йорданії до Іраку, минаючи міжнародних контролерів, які стежили за дотриманням ембарго на поставки зброї до Іраку.

У записаній розмові Кучма обговорював продаж “Кольчуг” Іраку і способи обходу заборон.

Американці стверджували, що явний намір українського президента Леоніда Кучми продати зброю Іраку був прямим порушенням підписаних ним міжнародних договорів.

Він виказав деталі транспортування до Іраку Леоніду Деркачу, главі СБУ, який виявив більш ніж просто бажання виконати цей наказ. Транспортування було таємно реалізоване.

Але покараний за це ніхто так і не був.

У кого був компромат на Януковича

В Україні була маса розслідувань корупційної діяльності президента Януковича, як під час його перебування у владі, так і опісля.

Однак існують чутки про наявність компромату на Януковича і президента Росії Володимира Путіна.

Після того, як Янукович несподівано відмовився від угоди про асоціацію з ЄС і взяв кредит у Росії, колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов заявив, що російський президент міг шантажувати Віктора Януковича інформацією про його батька.

За словами Іларіонова, у публічному доступі є інформація, за якою батько президента України Федір Володимирович Янукович під час Другої світової війни служив у поліції, під час окупації Білорусі німецькими військами.

Однак, за його словами, далеко не всі документи НКВС знаходяться у відкритому доступі. Частина з них є в архівах російських спецслужб. Андрій Іларіонов заявляє, що завдяки їх наявності Путін міг чинити тиск на президента України, внаслідок чого він так різко змінив політичний курс своєї країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гриць Показати IP 7 Грудня 2016 15:57
Я знаю одне шо компромат ето така бомба шо можна подорватся самому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus