USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Онищенко просить політичного притулку у Німеччині, – ЗМІ

11 Лютого 2020 18:35
Колишній депутат Верховної Ради України Олександр Онищенко просить Німеччину про надання політичного притулку.

Про це повідомив DW адвокат українця Інґо Міноджіо.

«В Україні існує небезпека для життя і здоров’я мого підзахисного», – стверджує адвокат.

За словами Міноджіо, в Україні «катастрофічні умови утримання у слідчих ізоляторах». Також він заявив, що головний політичний опонент Онищенка – Петро Порошенко – «навіть після втрати влади залишається дуже впливовим», що нібито становить небезпеку для колишнього депутата.

У випадку, якщо Німеччина не надасть притулок Онищенку, але суд відхилить український запит на екстрадицію як «політично мотивований», він готовий виїхати до Росії, зазначив адвокат.



«В Олександра Онищенка є російський паспорт. А дозволу на проживання у Німеччині у нього немає. Тому ми повідомили суд, що в разі невидачі Україні йому є куди їхати – до Росії», – сказав Міноджіо.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України звинувачує Олександра Онищенка у завданні шкоди державі на суму у близько трьох мільйонів гривень через незаконні операції при видобутку і продажі газу. Бізнесмен відкидає ці звинувачення. Онищенко, будучи депутатом Верховної Ради, у липні 2016 року виїхав за межі країни, побоюючись арешту. Відтоді він перебував в Іспанії, де також просив притулку, однак минулої осені отримав відмову. Наприкінці листопада ексдепутата заарештували у Німеччині, де він відтоді перебуває під вартою.

Посилаючись на «політичні мотиви» своєї справи, Онищенко також оскаржує у німецькому суді екстрадицію до України.

Як повідомлялося, німецькі правоохоронці затримали Онищенка на 29 листопада 2019 року за запитом української сторони.

Онищенко виїхав з України влітку 2016 року. Його обвинувачують в тому, що він створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ «Укргазвидобування» (100% акцій належать державній НАК «Нафтогаз України») було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн. Наразі ця справа слухається у Вищому антикорупційному суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
И Показати IP 11 Лютого 2020 19:57
Пусть едет в рашку к своему кровному брательнику Кадырову, у нас хватает своих аферюг!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus