USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ООН попереджає про загрозу продовольчої кризи у світі

5 Березня 2022 02:43
Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) попереджає про загрозу продовольчої кризи в зонах бойових дій в Україні, а також про те, що перебої у виробництві та експорті з України можуть загрожувати продовольчій безпеці в усьому світі.

Таку заяву організація оприлюднила у п’ятницю, 4 березня, передає Кореспондент.

«У рік, коли світ вже стикається з безпрецедентним рівнем голоду, дуже трагічно спостерігати, як голод піднімає голову в тому місці, яке ще недавно називалось житницею Європи», – сказав директор ВПП ООН Девід Бізлі.

«Кулі та бомби в Україні можуть підняти глобальну кризу голоду до рівня, якого ми не бачили раніше», – сказав Бізлі, який, як стверджує ВПП ООН, відвідав плацдарм на польсько-українському кордоні.

Читати ще: В Україну доставили понад 800 авто і майже 20 вагонів гуманітарної допомоги з-за кордону

Агенція, що базується в Римі, створює центри в країнах, що межують з Україною, щоб допомагати з доправленням продовольчої допомоги в Україну, а також допомагати біженцям, які тікають від бойових дій.

Росія та Україна напередодні домовилися про створення гуманітарних коридорів у ділянках запеклих боїв, посиливши наплив біженців до західних країн-сусідок України.

Надходили повідомлення про «серйозну нестачу» їжі та води в Києві та Харкові, йдеться у заяві ВПП.

Оскільки Росія та Україна забезпечують близько 29 відсотків світових обсягів торгівлі пшеницею, серйозні перебої у виробництві та експорті можуть призвести до зростання цін на продовольство, які вже досягли 10-річного максимуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus