USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Опалювальний сезон на Волині – під загрозою зриву через вето Президента

26 Серпня 2016 15:42
Те, що рахунки підприємств теплокомуненерго по всій країні досі не розблоковані – результат вето Президента, вважають представники теплоенергетичних підприємств. Як наслідок - підготовка до опалювального сезону під загрозою зриву.

Тож Асоціація теплоенергетичних підприємств України планує звернутися до народних депутатів з проханням подолати вето. Інакше спрогнозувати, що буде далі – невідомо. Отож під час чергової сесії Луцької міськради депутатам пропонується підтримати відповідне звернення.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 26 серпня.

Так, нещодавно Президент України ветував закон № 2706 «Про заходи, спрямованих на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання у сферах телопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення», який передбачав введення мораторію на накладання штрафів і пені та блокування рахунків теплокомуненерго (ТКЕ) за прострочення оплати за газ. Адже ще на початку червня цього року Державною виконавчою службою було накладено арешти на рахунки 104-х найбільших теплопостачальних підприємств країни, у тому числі й на рахунки ДКП «Луцьктепло». Після ветування стало зрозуміло, що рахунки так і не будуть розблоковані. А це, своєю чергою, зауважив депутат міськради Андрій Козюра, ставить під загрозу підготовку до опалювального сезону та його початок.

Урешті тому Асоціація теплоенергетичних підприємств ініціює звернення до нардепів, з проханням зібрати голоси, аби подолати вето Президента. Члени комісії звернення підтримали і пропонують направити текст і до інших волинських міст обласного значення, адже така ситуація не лише в Луцьку, чи інших обласних центрах.

Зауважимо, основні причини накопичення боргів теплоенергетичних підприємств – це несвоєчасна компенсація різниці в тарифах, затримки фінансування держбюджетом пільг і субсидій, незбалансована нормативна база щодо розрахунків за газ, тепло- і електроенергію, борги всіх категорій споживачів за спожите тепло та електрику, відсутність дзеркального джерела погашення газових штрафних санкцій.

Нагадаємо, Господарський суд Волинської області задовільнив позовну заяву ПАТ «Волиньгаз» щодо стягнення понад 19 мільйонів боргу із ДКП «Луцьктепло» за розподіл природного газу.

Як повідомив свого часу фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак, заборгованість за послуги, надані «Луцьктеплу» протягом року становить 18,6 мільйона гривень, а рівень розрахунків становить лише 45%. Борг майже не знижується з початку березня. І лише у серпні знайшлося 3 мільйони, що на два тижні відтермінувало відключення гарячої води у Луцьку - із 15 серпня на 29 серпня. Наразі невідомі джерела, за рахунок яких борг «Луцьктепла» може бути погашений. Сума боргу відповідає, до прикладу, тримісячному обсягу фонду оплати парці ПАТ «Волиньгаз», або всьому обсязі річної програми встановлення лічильників. Сума також перевищує обсяг сплачених ПАТ «Волиньгаз» податків. Зі слів керівництва підприємства, сума колосальна, і з боку керівників ДКП «Луцьктепло» не відчувається бажання врегулювати ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Макс Показати IP 26 Серпня 2016 15:56
Опалювальний сезон під загрозую не через президента, а як результат дій українців протягом останніх двох років. Хоча през*к ще той макдак
555 Показати IP 26 Серпня 2016 16:02
як так получається, люди платять 100%, а борги Луцьктепло 19 млн? То хіба президент винен? А Казюра не може раніше звернутися до орендарів Луцьктепло і запитати хто вкрав гроші?
Павло Показати IP 26 Серпня 2016 16:14
Самі крадуть і крадуть корупція скрізь процвітає ще більше при порошенку а винні бідні люди!
Коза Показати IP 26 Серпня 2016 16:53
Козюра за кума переживає!!!!!
? Показати IP 26 Серпня 2016 18:29
Чому все що КОМУНАЛЬНЕ є збитковим?Може штати в міськрадІ ЗАНАДТО РОЗДУТІ.НАРОД НЕ В СИЛАХ ВСИХ УТРИМАТИ.
Валя Показати IP 28 Серпня 2016 10:23
Я не хочу нічого знати про всі,,розборки, хто кому винен в мене не має боргу і таких як я багато ,!!!!!!не дурять людей, ,,панове,,!це Ваші проблеми!самі крадуть (звідти і борги )А люди чому мають бути без гарячої води?Отокі господарі !!!Це що сьогодні ці борги виявились? Кожен рік одне й теж як не вода то тепло в зимку ?Як би всі подали до суду за знущання над людьми і навмисне ,обмеження в правах людей на користування необхідними для життя ресурсами(їжа ,житло ,вода ,тепло)то б знайшли гроші і боргів не було б.ще за повітря добре не платимо ,як не соромно так господарювати і скільки вже можна красти !!!!!якось вже б домовились між собою!А Ви люди просять далі !за це ще йдіть на майдан!!! Може ще без квартир залишитись! ЙДЕМО В ЄВРОПУ!! СУПЕР!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus