USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Опалювальний сезон на Волині під загрозою зриву

22 Жовтня 2008 15:25
Постачання газу в область під загрозою зриву. Наразі немає лімітів ні для населення, ні для підприємств теплокомуненергетики. Така ситуація склалася внаслідок наявності заборгованості перед ДК «Газ України» ВАТ «Волиньгаз» та підприємства «Луцьктеплоенерго».  Про це «Волинським Новинам» 22 жовтня повідомили в прес-службі глави ОДА.
З цього приводу голова облдержадміністрації сьогодні зібрав екстренну нараду, на якій у присутності представників правоохоронних  органів, прокуратури, податкової адміністрації, КРУ,  заслухали керівників цих підприємств.
Коротко про стан розрахунків  поінформував заступник голови облдержадміністрації Василь Дмитрук. Він повідомив, що поточна заборгованість підприємств теплоенергетики по області становить 19 мільйонів гривень. Разом із тим, є постанова Кабміну, яка передбачає субвенцію з Державного бюджету для підприємств теплокомуненергетики  для компенсації різниці у тарифах.
Цю суму в області вже обчислили, вона становить 7,7 мільйона гривень і її спрямують на погашення поточної заборгованості. Таким чином, її ліквідують у Володимирі-Волинському, Нововолинську, Ковелі та частково у Луцьку. Решту – 11 мільйонів – мусить погасити підприємство «Луцьктеплоенерго».
З приводу розрахунків за газ населення та бюджетних організацій, то вони стовідсотково розрахувалися із ВАТ «Волиньгаз». В свою чергу, ця фірма не розрахувалася із ДК «Газ України». Заборгованість становить (станом на 1 жовтня) 144 мільйони гривень (нарахована починаючи з 1998 року). ДК «Газ України» поставила чітку умову - допоки заборгованість не буде погашена, лімітів на газ область не отримає.
Микола Романюк  зажадав пояснень у керівників «Волиньгазу» і «Луцьктеплоенерго»  з цього приводу.
Голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя повідомив, що значну частину суми  становлять пені та штрафні санкції, які нараховані за рішеннями судів. Він також зазначив, що ВАТ «Волиньгаз» подав пропозиції до ДК «Газ України» з приводу реструктуризації боргу з метою поступового погашення його до кінця року. Також Мирослав Коротя довів до відома, що йому постійно надходять розпорядження  з приводу зупинки роботи котелень, які без наявності лімітів почали опалювальний сезон.
Микола Романюк зауважив, що «допоки вони будуть погашати борги, мешканці області залишаться  без тепла взимку», а цього він допустити не може. «Чому через ваші непорозуміння  мають страждати діти в холодних дитсадках і школах, хворі у лікарнях, всі мешканці області. Як керівник області я заявляю, що перекрити газові крани не дам, і якщо треба буде, то всю відповідальність візьму на себе. Тому я ставлю питання руба -  до кінця цього тижня ви мусите вирішити цю проблему! Населення розрахувалося за газ,   тому тепло має бути!» - категорично заявив  голова облдержадміністрації.
Запрошений на нараду директор «Луцьктеплоенерго» Олександр Кропива  повідомив, що станом на сьогодні, з 11 мільйонів, які заборгувала його компанія, погашено 3,4 мільйони гривень. Решту - 7,8 мільйони – він зобов’язався погасити до кінця тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій ДУДИЧ Показати IP 23 Жовтня 2008 09:18
якась безлімітна халепа! На сайті ДК розрахунки Волиньгазу за населення на рівні 95,59% (вчорашня цифра). То чого на цей відсоток не дають ліміт? адже така процедура, іншої нема. Якщо категорія "населення" - це з розряду фондів ОДА, то чого ОДА не може домовитись за ліміти для населення, а з'їжджає на Волиньгаз? до чого тут їхній борг? халепа... :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus