USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Операція «Увага, спецсигнал!» у Луцьку: найчастіше швидку не пропускають пішоходи

13 Лютого 2020 19:35
У Луцьку під час спільної операції працівників екстренної медицини та патрульних з’ясувалось, що найчастіше швидку допомогу не пропускають пішоходи.

Про це пише Суспільне. Волинь.

Інспектори супроводжували карету швидкої, аби з’ясувати, чи пропускають медиків із спецсигналом автомобілісти та пішоходи. Нагадаємо, двоє водіїв у Луцьку не пропустили швидку під час операції «Увага, спецсигнал!» та отримали за це штраф у розмірі 510 гривень.

Два екіпажі патрульної поліції їхали за машиною швидкої, яка рухалась з увімкнутою сиреною центральними вулицями Луцька. На проспекті Соборності, поблизу Завокзального ринку, деякі пішоходи ігнорували попереджувальний сигнал та не пропускали машину медиків.

На проспекті Молоді поліцейські зупинили водія таксі, який не пропустив машину екстреної медицини.
«Під час спілкування з водієм та перевірки його документів було встановлено, що водій не мав права керування, тому що строк дії його водійського посвідчення був закінчений. За те, що водій не надав переваги в русі швидкій медичній допомозі санкція статті передбачає штраф 510 грн, а за те, що водій не мав права керування санкція статті передбачає 425 грн», – розповідає патрульний Богдан Павлович.
Завідувачка відділу медицини катастроф Центру екстреної допомоги області Оксана Цьось каже, що за рік було близько 10-ти випадків, коли медики не встигали вчасно прибути на виклик через водіїв, які не пропускали швидку із спецсигналом.
«Найчастіше, як не дивно, це є пішоходи. Вони зовсім не звертають увагу, як ми їдемо, вони можуть іти, коли звукові і світлові сигнали. Коли травмований і бригада стоїть в заторі, там іде на секунди, а не на хвилини відлік часу і було в нас таке, звичайно. По місту в нас норматив доїзду 10 хв, за межами міста – 20 хв», – говорить Оксана Цьось.

Начальник патрульної поліції області Андрій Крутень розповів: сьогодні був спільний профілактичний захід медиків та правоохоронців «Увага, спецсигнал!» Так хотіли привернути увагу водіїв та пішоходів, від яких залежить вчасний приїзд екстрених служб на виклики.
«Вчасність прибуття на виклик працівників поліції, працівників швидкої медичної допомоги, пожежних – це якраз запорука того, щоб врятувати і зберегти чиєсь життя. Ті, хто не дотримується правил дорожнього руху, то якраз на них ми хочемо вплинути превентивно», – каже головний патрульний Волині.

За дві години профілактичного рейду «Увага, спецсигнал!» патрульні інспектори зупинили двох водіїв, які не надали переваги в русі швидкій. Пішоходів, зі слів поліцейського Богдана Павловича, не штрафували. За таке порушення вони мали б сплатити 51-у гривню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 13 Лютого 2020 21:58
Дивного тут нема нічого.Адже Луцьк населяє 90%полішуків.А студентів і всі 99,9%!Я живу в самому центрі міста і кожного дня бачу їх культуру поведінки,як водіїв,так і пішоходів.Біля ЦУМу і вул.Л.Українки це просто_жах!Просто стадо баранів ходить-снує містом,які нічого не думають і ні на що не звертають уваги кругом себе,що ще крім них ходять інші люди,які дотримуються правил і культури пішоходів.Слів не хватає,щоб в повному об"ємі висловити свою думку з цього приводу.
Анонім Показати IP 13 Лютого 2020 23:24
Даремно не штрафують пішоходів.діло не в 51 гривні ,а в тому,щоб всіх навчити дотримуватися пдр. Ще б зробили рейд"злосний пішохід"..От просто направити всю увагу поліції на порушення пдр пішоходами в місті і в селах на околицях Луцька,там є над чим працювати.заодно рейд пішоходів в темну пору доби і велосипедистів ,які рухаються по-дорозі без жителів і світловідбивачів.
Заробітчанин Показати IP 14 Лютого 2020 00:23
А якого х..я не штрафують тих ту..орилих пішоходів, хоча б на 51 гривню!!! Вони як мурахи лазять скрізь!!! А поліція на них взагалі не реагує!!! І взагалі, може хтось підкаже... ЩО В НАШОМУ МІСТІ РОБИТЬ ПОЛІЦІЯ???
До заробітчанина Показати IP 14 Лютого 2020 11:10
Бо їх майже неможливо ідентифікувати.паспортного режиму в нас немає ,тобто без встановлення особи штраф не випишуть, на словах всі порушники назвуть не правильні дані,всіх порушників не затримаєш і у відділок не доставиш,та й чи є зміст ,всього на всього за 51 грн.от і штрафують водіїв,у яких документи повинні бути при собі і штраф в 10 раз більший,а за пішоходів це назив.шкурка вичинки не коштує
... Показати IP 14 Лютого 2020 11:31
А що це за вибіркове правосуддя?? Цього штрафуємо, цього - ні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus