USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Оприлюднили фото з телефону Онищенка, в яких йдеться про купівлю голосів у ВР

11 Травня 2018 09:09
Народний депутат-утікач Олександр Онищенко дозволив журналістам сфотографувати сотні повідомлень у своєму телефоні, в яких нібито йдеться про голосування за закони у парламенті в обмін на гроші.

Повідомлення оприлюднили журналісти Слідства.Інфо, які зустрілися з Онищенком у Франції.

Згідно з листуванням у телефоні депутата-втікача, він розмовляв з близькими до президента України Петра Порошенка депутатами Ігорем Кононенком, Сергієм Березенком, а також з фінансовим радником президента Макаром Пасенюком.

Нібито саме через Онищенка оточення президента передавало інформацію, за що треба проголосувати, а після позитивного результату через нього здійснювався розрахунок. Також Онищенко запевняє, що виконував функцію посередника між Порошенком і лідером ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко, принаймні з 2014 по 2016 роки.

У листуванні співрозмовники використовували спеціальні "терміни":
На фотографіях з телефону Онищенка, зокрема, видно, як з ним розмовляли щодо купівлі голосів для різних законопроектів і просили, щоб він домовився про це із Тимошенко.
Співрозмовники також домовлялися про призначення на різні державні посади та розподіл сфер впливу.
Журналісти запитали усіх учасників листування про можливий підкуп політичних опонентів. Сергій Березенко та його колега по фракції Ігор Кононенко, як і Юлія Тимошенко, відкинули закиди про купівлю голосів фракції "Батьківщина". Прес-служба Макара Пасенюка взагалі заперечила існування листування з Онищенком та закликала не поширювати недостовірну інформацію.

Журналісти передали копії листування політиків детективам Національного антикорупційного бюро України. Його голова Артем Ситник запевнив, що "це врахують в рамках провадження, дадуть оцінку та проведуть певні слідчі дії".

Депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю Петра Порошенка. Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і його бізнесу. В Адміністрації президента ці записи вже назвали "фейком".

Нагадаємо, 19 квітня народний депутат Олександр Онищенко, який переховується поза межами України від кримінального переслідування, опублікував аудіозапис розмови нібито з президентом Петром Порошенком 2016 року. В ній фігурують "Юля" та Злочевський. В Адміністрації президента запис назвали фейковим. А НАБУ заявило про готовність вивчити плівки, але в разі надання їх оригіналів.

Також кілька нардепів прослухали оприлюднені депутатом-утікачем Олександром Онищенком удень 19 квітня записи та поділилися своїми першими враженнями від почутого.

Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня 2016 Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави.

27 липня генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. У нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень.

На початку 2018 року Al Jazeera оприлюднила розслідування, за яким нардеп-втікач Олександр Онищенко та бізнесмен, засновник девелоперської компанії Mos City Group Павло Фукс придбали у "младоолігарха"-втікача Сергія Курченка компанію, яка володіє 160 мільйонами доларів заморожених активів екс-президента Віктора Януковича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свг Показати IP 11 Травня 2018 10:29
чомусь борцями за справедливість стають тоді коли їх злов*ть на гарячому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus