USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Опублікували знімки російських військ біля кордонів України

2 Листопада 2021 09:40
Видання Politico опублікувало супутникові знімки, які підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною, передає УНН.

Знімки було зроблено у понеділок, 1 листопада, компанією Maxar Technologies, зазначає газета. На них, за даними видання, видно скупчення військової техніки, зокрема танків, поблизу міста Єльня Смоленської області (межує з Білорусією, від України відокремлюється лише Брянською областю).

Як пише Politico, посилаючись на дані британського видання Jane’s, що спеціалізується на військовій тематиці, техніка 4-ї танкової дивізії Росії була переміщена в райони навколо Брянська і Курська, недалеко від північного кордону України. Підрозділи оснащені бойовими танками Т-80У та самохідними артилерійськими установками. «У цьому районі також була помічена частина 1-ї гвардійської танкової армії», – стверджує в публікації.

Jane’s зазначає, що ці підрозділи «призначені для проведення операцій на всіх рівнях – від боротьби із повстанцями до механізованих бойових дій». Розгортання «знаменує собою явне відхилення від стандартної схеми навчання 1-ї гвардійської танкової армії», яка зазвичай проводиться під Москвою, заявляють у британському виданні.

Наприкінці минулого тижня про стягування російських військових до кордону з Україною повідомила The Washington Post. Американські та європейські чиновники заявили виданню, що бачать «незвичайні переміщення техніки та військових на західному фланзі Росії» та почали фіксувати це після завершення російсько-білоруських навчань Захід-2021, що відбулися з 10 по 15 вересня. У матеріалі наголошується, що пересування військ відбувається на тлі того, що Росія зайняла більш жорстку позицію щодо України, а конфлікт у Донбасі «увійшов у нову стадію».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Гугля врёт? Показати IP 2 Листопада 2021 10:05
У границ Белоруссии. Или поh.
Анонім Показати IP 2 Листопада 2021 10:40
Следите за руками. 31 октября The Washington Post опубликовало статью об угрожающем увеличении количества военных подразделений, вооружения и техники РФ вблизи границ Украины. Более того, администрация Байдена даже провела консультации с союзными странами касательно ситуации безопасности на границах Украины. И тут сегодня ГУР МО Украины заявляет, что никакого наращивания нет, да и вообще всё это является не чем иным, как элементом специальных информационно-психологических действий. Довольно любопытная несогласованность действий и заявлений.
Ага Показати IP 2 Листопада 2021 10:41
Да все врут братишечка. Только у Скабеевой и Жириновского правда.
Клава Показати IP 2 Листопада 2021 12:12
.. мовчить і роками дурачена Путіним Меркель.. Ніяк не може втямити, що Путін щось таке на сході Європи може втяти..
Ростов Показати IP 2 Листопада 2021 12:28
сухари сушить ?
Еге Показати IP 2 Листопада 2021 13:37
краще поганий мир чим"хороша"війна! в війнах немає ні переможених ні переможців! германію вже тіпа перемогли і "переможці" живуть гірше за переможених!
Угу до Еге Показати IP 2 Листопада 2021 15:00
Зупинись, ватка, тут тобі ніхто не наллє.
Аут до Еге Показати IP 2 Листопада 2021 15:01
Питання не в тому, що краще, мир чи війна, це й так зрозуміло. Але от захщати себе, свої сімї, свою землю і Батьківщину саме нам, громадянвм України. НЕ МИ ВІЙНУ ПОЧИНАЛИ, але ми на своїй землі, і правда за нами.
Ердоган Показати IP 2 Листопада 2021 14:09
Байрактарами по них! Байрактарами!
Нам Показати IP 2 Листопада 2021 18:13
Абсолютно немає чого переживати в нас 1 міліон учасників ато (з бойовим досвідом) з них приблизно 250 тисяч військовослужбовців жінок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus