USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Органічне добриво: яким воно має бути*

20 Червня 2023 17:15
Виснаження ґрунту – явище закономірне, з яким колись-таки стикається кожен фермер або садівник. Рослини витягують поживні речовини з родючого шару ґрунту, і це стає вагомою причиною для занепокоєння, бо його стан погіршується.

Боротися з виснажністю ґрунту починають або за допомогою органіки, або внесенням мінеральних добрив. Причому, якщо це органіка, дуже часто йдеться про традиційні природні добрива: торф або гній. Або ж використовують мінеральні добрива, що в перспективі може дати не дуже гарний ефект. Чи є золота середина або більш функціональні препарати? Саме такі питання постали перед сучасним сільським господарством та всіма, хто утримує свої кілька соток.

Раніше було популярно вносити органічні добрива у вигляді перегною, торфу, компосту, відходів бродіння тощо. В домашніх фермерських господарствах це було дуже простим методом підживлення ґрунту, вважалося, що цей метод безпечний. Насправді з використанням такого природного органічного добрива можуть виникнути супутні проблеми, як-то хвороби рослин (коли застосовують неправильні пропорції внесення). Також свіжий гній здатен спровокувати опік коренів рослин і грибкові захворювання, що може призвести до втрати всього врожаю.

Наслідки тривалого внесення мінеральних добрив

Базова відмінність мінеральних добрив – хімічні методи їх виробництва. Але є різниця й в ефекті, який ви отримуєте. Тривале застосування мінеральних добрив веде до ущільнення ґрунту, зниження його пористості. Відповідно, водопроникність теж погіршується, і в дощову погоду вода починає застоюватися на полях, не поглинаючись ґрунтом.

Для розв’язання таких питань на ринку з’явився принципово новий продукт, що його було розроблено не під окремий вид рослин (такі органічні препарати є в широкому продажу) і не таким, що дає ефект через три роки після внесення або коштує занадто дорого і на всі ділянки його вносити просто невигідно. Навпаки, доступний за ціною ефективний засіб, який розробили в Україні, має сертифікат Органік Стандарт і зелене світло на продажі у Європі.

Що таке ЯРОС і як працює цей препарат?

Органічне добриво ЯРОС відновлює та підтримує природну структуру ґрунту, робить його більш пухким та водопроникним. Працює за рахунок насичення макро- та мікроелементами, відновлюючи та покращуючи його структуру. ЯРОС допомагає ґрунту стати більш стійким до будь-яких негативних факторів (перепади температури, хвороби тощо), підвищуючи саме його імунітет.

ЯРОС абсолютно безпечний для навколишнього середовища, і навіть якщо було підживлення цим препаратом по листу і на рослині вже є плоди, через 10-12 годин обприскування або поливу овочі та фрукти вже можна їсти. Головне – ретельно промити їх під проточною водою. З ЯРОСом плоди залишаються такими ж натуральними і без жодних хімікатів, що дуже важливо для здоров’я людей і тварин.

Сертифікація Органік Стандарт

Препарат ЯРОС пройшов сертифікацію Органік Стандарт, що свідчить про високий рівень продукту і відповідність заявленим виробником критеріям. Досвід та компетенція експертів підтверджуються акредитацією міжнародної організації IOAS відповідно до стандартів серії ISO/IEC 170-65. Органік Стандарт включено в офіційний перелік сертифікаційних органів, визнаних у Європейському Союзі та Швейцарії. Продукт з сертифікатом Органік Стандарт можна імпортувати в країни ЄС, тому що його користь та безпека мають фактичне підтвердження.
Що кажуть споживачі

Станом на цей час компанія-виробник має більш як 3800 відгуків з фото та близько 300 відеовідгуків. Всі вони від реальних людей, тому що їхні імена відкриті, і в цьому може переконатися кожен.

Але трапляються ситуації, коли у користувачів виникають питання щодо препарату. Чому це відбувається? Буває, що господар не до кінця оцінив масштаб проблеми, яка сталася з його рослинами. Наприклад, травневий хрущ може смакувати корінням ягідних, овочевих та плодових культур, таким чином проблема не у самому ґрунті, а в його небажаних мешканцях.

Також варто враховувати, що ЯРОС треба вносити в заявлених виробником пропорціях, а також не під прямими променями сонця. Якщо вносити органіку під палючим сонцем, ви можете нашкодити рослині – вона отримає опіки.

Інша неприємна ситуація – це купівля підробки. ЯРОС вже набув широкої популярності, тож шахраї поспішають на цьому нажитися. Зазвичай недобросовісні продавці рекламують препарат за допомогою нереалістичних обіцянок: «12 кг картоплі з одного куща» тощо. Тож, навіть якщо препарат ефективний, треба враховувати реальні можливості та максимальний потенціал вашої рослини.
Ключові ознаки оригінального препарату ЯРОС

Як відрізнити оригінал від підробки та де купувати справжній ЯРОС, а не імітацію? Ось кілька порад:

1. Об’єм. ЯРОС завжди продається в такому об’ємі: 250 мл, 1 л, 20 л.

2. Логотип. Кожна пляшка ЯРОСу має гравіювання з логотипом.

3. Етикетка. Містить назву ЯРОС, штрихкод та контакти виробника.

4. Консистенція та колір продукту: щільна структура світло-коричневого кольору.

5. Продукт, куплений на сайті виробника, точно оригінальний iaros.com.ua.

На сьогодні ще не всі господарі йдуть в ногу з часом, сприймаючи органіку суто як торф чи перегній. Але ж сучасні розробки не стоять на місті, і більш ефективний та простий в застосуванні препарат вже є в продажу. Аналізуючи та тестуючи органічний препарат нового покоління, ви зможете самі в цьому переконатися. Тим паче, що пропорції застосування під кожну рослину прописані на сайті виробника, а за потреби ви зможете також отримати персональну консультацію з реанімації вашої туї або гліцинії.

У той час, коли хтось продовжує боротися за здоров’я свого врожаю за допомогою старих, не завжди ефективних методів, інші переходять на більш комфортну та дієву систему підживлення ЯРОСом. Аналізуючи ефективність препарату та його економічність у використанні, можна переконатися в тому, наскільки це полегшує догляд за полем, городом та навіть домашніми квітами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Міла Показати IP 20 Червня 2023 11:31
Якісний препарат. Врятував мої орхідеї та драцену. Тепер підживлюю Яросом весь город. Згодна, що це саме краще добриво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus