USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Органи місцевого самоврядування на Волині вчитимуться писати проекти

17 Грудня 2008 09:18
Одним із питань, яке розглядалося під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської облради, стала участь місцевих органів влади у конкурсах проектів розвитку місцевого самоврядування, – інформує 16 грудня репортер «Волинських Новин».
 
Перед початком засідання Координаційної ради голова Волинської облради Анатолій Грицюк відзначив кількох представників місцевих рад із Волині, проекти яких перемогли під час Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.
 
Начальник відділу міжнародного співробітництва та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради Ірина Прус розповіла про участь представників Волинської області у конкурсах проектів розвитку місцевого самоврядування.
 
У рішенні Координаційної ради з цього питання рекомендується голові Волиньради Анатолію Грицюку забезпечити організацію навчань для працівників органів місцевого самоврядування з питань підготовки проектів на подібні конкурси. Також рекомендується відділу, який очолює пані Прус, провести роботу з тими представницькими владними органами, які не виявляють належної активності у конкурсах проектів розвитку місцевого самоврядування та подають проекти з низьким рівнем підготовки.
 
Довідково:
 
Під час прес-конференції 27 жовтня посадовці презентували для волинських журналістів проекти, які перемогли під час Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у Волинській області.
 
Проект з цікавою назвою «Зоряний шлях» призначений для того, щоб відремонтувати 3 кілометри дороги від Зорянської сільради Володимир-Волинського району до райцентру. Про це розповіли голова Володимир-Волинської районної ради Андрій Оніщук та представник сільської ради. На це повинні виділити 100 тисяч гривень.
 
На такі ж кошти розраховує і голова селища Жовтневе (місто Нововолинськ) Михайло Бичак. Там за співробітництва об’єднань співвласників багатоквартиних будинків та влади реалізовуватиметься проект «Чиста вода: влада і громада – крок назустріч».
 
У селі Дубечне Старовижівського району відкриється своєрідна філія районного Будинку школярів, де навчатимуть гончарству та ткацтву, - розповів голова Старовижівської районної ради Борис Смілий. Цей проект має отримати фінансування на суму 185 тисяч гривень.
 
«Найдорожчі» проекти-переможці підготовані Маневицькою та Камінь-Каширською районними радами. На реалізацію цих проектів виділяється по 500 тисяч гривень.
 
За словами голови Маневицької райради Андрія Сопронюка, на території 4-х місцевих рад Маневиччини буде створено та популяризовано туристичний маршрут  «Духовні і природні скарби Маневицького краю – його краса висока і нетлінна». Ремонт та реконструкція церков та закладів культури також передбачені у проекті. В нього готові вкласти кошти і низка підприємств та установ району, - стверджує пан Сопронюк.
 
Голова Камінь-Каширської районної ради Роман Чечотка і Карасинський сільський голова Світлана Сидорук презентували проект, згідно з яким на території цієї сільради постане соціально-культурний центр.
 
«Найдешевшим» виявився проект Волинської обласної ради під назвою «Створення інноваційного механізму залучення позабюджетних коштів у розвиток територіальних громад Волинської області». Головний спеціаліст відділу міжнародного співробітництва та проектної діяльності виконавчого апарату Волинської облради Ірина Пащук зазначила, що навчатимуть органи місцевого самоврядування, як «правильно писати» різноманітні проекти, а також буде розроблено відповідну стратегію.
 
Голова Волиньради Анатолій Грицюк вважає, що потрібно залучати кошти у вигляді грантів насамперед у «депресивних» районах нашого краю, де є багато нужд».
 
Ці проекти будуть реалізовуватись лише з 2009 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus