USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині планують запустити «Аналітичний портал»

19 Листопада 2023 20:48
В області триває робота над запуском «Аналітичного порталу Волині». Це інтелектуальна система аналізу даних, що допомагає ухвалювати швидкі та ефективні управлінські рішення. Тож 16 листопада в межах реалізації проєкту відбулося навчання для представників структурних підрозділів Волинської облдержадміністрації та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Учасників заходу привітала заступниця голови ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Вікторія Левчук. Насамперед, посадовиця подякувала представникам проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за тісну співпрацю та підтримку. Так, у тергромадах області вже вдалося реалізувати чимало важливих програм та цікавих ідей.

«Ми третя область, яка запускає аналітичний портал. Він має безліч переваг та дозволяє швидко аналізувати дані та ухвалювати відповідні рішення. У громадах величезні масиви інформації. І нам потрібно швидко ними оперувати. Сподіваюся, що нам вдасться запустити такий ефективний портал», – зазначила Вікторія Левчук.
Читати ще: Консультації щодо власної справи, працевлаштування та фіграмотності: у Луцьку відкрили бізнес-консультативний центр «Я можу, я мрію, я роблю!»

Заступниця голови ОВА переконана, що такі портали – це нові можливості взаємодії між органами влади, громадами і мешканцями. Окрім того, їх зможуть використати майбутні покоління, аби зрозуміти, як розвивалася держава.
‍Опісля учасників навчання ознайомили із геоінформаційною системою «Аналітичний портал Волині», його сучасною концепцією і структурою. Також представники органів державної влади та місцевого самоврядування мали змогу розвинути власні практичні навички для роботи у персональних кабінетах громад на порталі.
До слова, «Аналітичний портал Волині» створено в рамках проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), який впроваджує компанія DAI Global LLC (DAI).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Руслан Показати IP 19 Листопада 2023 21:11
У Луцьку ж є свій геопортал. Класна штука. До повномаштабного вторгнення на ньому було багато корисного. І генплан і інші документи. Я, наприклад, будпаспорт сусіда шукав. Був. :) Тому всі ці інструменти це класна штука, головне шоб вони взаємодіяли між собою, а не просто розсіювали увагу по різних сайтах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus