USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ортопедична подушка – здоровий сон і бадьорість на весь день*

6 Серпня 2018 12:00
Відновити сили, розслабитися, прокинутися бадьорим і повним сил допоможе ортопедична подушка. Завдяки їй шийному відділу хребта і голові забезпечується фізіологічне положення. Це дозволяє уникнути порушення кровопостачання мозку, защемлення хребців і інших проблем, що викликають на ранок головний біль та біль у шиї, запаморочення, розбитість і слабкість у всьому тілі. Моделі подушок розрізняються формою, наповнювачами, розміром і матеріалом.

Критерії вибору

Форма і розмір виробів залежить від призначення і індивідуальних параметрів. На вибір впливає вік потенційного користувача - новонароджений, дитина, підліток, дорослий. Пропонуються моделі для вагітних. Як користуватися такими подушками залежить від форми.
Окремий ряд моделей - для автомобіля і подорожей. Також вироби розрізняються висотою і формою - квадрат, овал, хвиля, з виїмкою та інші. Подушки для новонароджених за формою, що нагадують метелика, дозволяють попередити, лікувати кривошиї.

Як вибрати розмір і висоту подушки - тут потрібно спиратися на індивідуальні анатомічні параметри потенційного користувача. Довжина повинна бути трохи ширше спини. Висота визначається довжиною плеча. Розбіжність може бути ± 2 см. Коли людина лежить - тіло, голова, шия повинні бути на одному рівні для забезпечення оптимальної підтримки. В іншому випадку під час сну буде відчуватися дискомфорт. При низькому виробі відчувається оніміння плечей, а спина затікає і хочеться під голову підкласти руку. Якщо подушка вище, ніж потрібно - підборіддя в положенні лежачи майже торкається грудей, через що болить шия.
Різновиди наповнювачів

Особливу увагу при виборі приділяється наповнювачу. Якщо він недостатньо пружний - не забезпечується підтримка і може порушитися кровообіг. Також він не повинен збиватися, зминатися, викликати алергічні реакції. Про особливості наповнювачів і правилах вибору можуть проконсультувати фахівці Med-magazin.ua. До найбільш популярних наповнювачів відносяться наступні:

• Піна з ефектом пам'яті - Memoform і Visco-elastic, вони плавно адаптуються під форму шиї, голови, після вставання повертаються в початкове положення. Термін служби подушок, заявлений виробниками - 5 років, але на ділі вони втрачають еластичність набагато пізніше;

• Латексні - натуральний наповнювач з застиглого соку гевеї, в який додають не більше 15% синтетичних матеріалів для забезпечення еластичності і довговічності. Завдяки натуральності і повітряним сполученим осередкам не порушується дихання шкіри, забезпечується гігієнічність і гіпоалергенність. За запевненням деяких виробників такі вироби не втрачають свої якості протягом 20 років;

• Целюлозні волокна евкаліптового дерева - стовідсотково натуральний наповнювач, створений на основі нанотехнологій. Відмітна особливість - гідрофільність, абсорбційні якості;

• Гречана лузга - натуральний наповнювач. Такі подушки здатні надати точковий масаж, забезпечити хорошу підтримку. Мінус - вироби важкі і шарудять під головою. Заявлений термін придатності від виробників 3 роки, проте часто їх доводиться міняти раніше.

Можна купити подушки в який комбінуються різні матеріали - латекс, піна, поліуретан.

Пухо-пір'яні вироби, як і подушки з холлофайберу, синтепону, вовни, заявлені виробниками як ортопедичні, не здатні забезпечити належну пружність, а значить такими не є.

Як прати вироби залежить від наповнювача, зокрема латексні і з ефектом пам'яті взагалі не рекомендується мочити - їх тільки провітрюють на свіжому повітрі. Якщо раптом залили чимось липким, то прати тільки теплою водою і рідким миючим засобом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Це Показати IP 6 Серпня 2018 15:21
ШО за новина така?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus