USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Ощадбанк» вводить комісію при сплаті за комуналку

9 Листопада 2016 17:55
"Ощадбанк", який приймає до 50% всіх платежів ЖКП, вводить комісію за оплату платіжок в своїх касах – 3 гривні за один платіж.

Про це "Ощадбанк" повідомив своїх клієнтів, пише Finclub.

"Інформуємо, що 1 грудня 2016 року буде внесено зміни до тарифів АТ "Ощадбанк", а саме "Прийом платежів за житлово-комунальні та телекомунікаційні послуги на користь суб'єктів господарювання - постачальників послуг, з якими укладені договори на прийом платежів і/або надання інформаційних послуг" та буде встановлено тариф в розмірі 3 гривні за один платіж в касі установ "Ощадбанк", - йдеться в повідомленні клієнтам, розміщеному в київських відділеннях банку.

"Ощадбанк", таким чином, став останнім банком, який відмовився від безкоштовної обробки платежів ЖКП своїми касирами.

Ці зміни відчують всі клієнти держбанку, пише видання.

"Через мережу "Ощадбанку" проходить від 20% до 50% комунальних платежів, в залежності від регіону і конкретного населеного пункту. У Києві це близько 50% ", - розповіла замдиректора департаменту роздрібного бізнесу - начальник управління організації пасивних і касових операцій банку Марина Ревуцька.

Без комісій можна буде оплатити послуги ЖКП в терміналах самообслуговування "Ощадбанку".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Михайло Показати IP 9 Листопада 2016 18:24
Антимонопольный комитет Украины (АМКУ) намерен 16 ноября рассмотреть проблему, когда население при оплате жилищно-коммунальных услуг в отделениях банков или «Укрпочты» платит комиссию, несмотря на то, что данные затраты уже заложены в тариф на услуги ЖКХ. Читайте также Государственный "Ощадбанк" вводит комиссию за прием платежей по коммуналке Об этом в ответ на запрос УНИАН сообщила государственный уполномоченный Анна Артеменко. «С целью определения действенных мер урегулирования сложившейся ситуации с организацией приема наличных платежей за жилищно-коммунальные услуги от потребителей в комитете 16.11.2016 запланировано проведение совещания с участием представителей заинтересованных органов государственной власти, банковских учреждений и профессиональных объединений участников рынка банковских услуг, общественности», - говорится в ответе. Как пояснила Артеменко, с 1 января 2015 года по 31 мая 2016 года АМКУ провел исследование рынка услуг по приему наличных платежей от физических лиц за коммунальные услуги во всех областных центрах. Как выяснилось, комиссия за прием платежей устанавливается согласно договору, заключенному между компанией – поставщиком коммунальных услуг и банком либо «Укрпочтой». Если же такой договор не заключен, то размер комиссии устанавливает организация, принимающая платежи. Однако в обоих случаях граждане платят эту комиссию дважды, ведь соответствующие затраты включены в расчет тарифов на коммунальные услуги. Читайте также Кабмин запретил взимать долги за комуслуги с получателей субсидий Чтобы устранить это противоречие, АМКУ намерен провести вышеуказанное совещание. По его результатам регулятор планирует разработать предложения по совершенствованию порядка приема платежей от физических лиц за жилищно-коммунальные услуги и направить их в Кабинет министров. Как сообщал УНИАН, Антимонопольный комитет заявил о неправомерности взимания с граждан комиссии в банке или почтовом отделении при оплате услуг ЖКХ, поскольку данные расходы заложены в тарифы. Об этом говорится в одобренном 1 ноября отчете о результатах исследования рынка услуг по приему наличных платежей от физических лиц за жилищно-коммунальные услуги. Отчет подготовлен по результатам исследования, которое проводилось в связи с многочисленными обращениями граждан в органы АМКУ. Подробности читайте на УНИАН: http://economics.unian.net/realestate/1614767-amku-reshil-razobratsya-pochemu-ukraintsyi-platyat-dvoynuyu-komissiyu-pri-oplate-kommunalki.html
Анонім Показати IP 9 Листопада 2016 18:32
Бедный Ощадбанк. Кому ж как не нам поддерживать финансовое благополучие банковской системы.
док Показати IP 9 Листопада 2016 18:58
вже давно беруть ту комісію
ЄвроЛучанка до док Показати IP 9 Листопада 2016 20:26
комісію брали за сплату газу, а не за все....
Лучанин до док Показати IP 13 Листопада 2016 00:23
А тепер буде комісії вже 6 гривень(три за газ Волиньгазу і три за ЖКП Ощадбанку)Свій з свого як може так і наживається.Аби чим по більше вкосити бабла!От вам і реформа!В інших країнах реформи роблять на користь громадян а в нас навпаки-тільки на шкоду,на збиток,щоб було ще гірше як було!От в такій країні ми живемо!
Анонім Показати IP 9 Листопада 2016 19:19
Українці в 2015 році сплатили в банках і поштових відділеннях комісію за прийом готівкових платежів на оплату житлово-комунальних послуг на 23,7 млн ​​грн, незважаючи на те, що подібна комісія входить в тариф даних послуг ЖКГ. Як наголошується в звіті АМКУ , згідно із законодавством, в тариф послуг ЖКГ закладається вартість переказу коштів на рахунки підприємств-постачальників послуг. Виняток становить лише послуга з постачання природного газу, для якої держава встановлює максимальний розмір комісії, який на сьогодні становить 0,3%. Так де правда ?
Лучанин до Анонім Показати IP 13 Листопада 2016 00:16
В кожного своя правда!
1941—45 Показати IP 9 Листопада 2016 22:57
С:?КІ -коли подавляться,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus