USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Особисті дані українців захопили рейдери. ДОКУМЕНТ

3 Жовтня 2013 10:30
Колектив Держінформюсту заявляє про рейдерське захоплення підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції.
Про це йдеться у відкритому зверненні колективу, повідомляє Українська правда.
«Від імені трудового колективу Держінформюсту офіційно повідомляю Вас, що відбулася не просто хакерська атака, а рейдерське захоплення державних реєстрів - тобто, усієї конфіденційної інформації про громадян України, невідомими особами», - йдеться у зверненні.
«23 вересня 2013 року був призначений новий керівник Держінформюсту Богданов Л.В.
У перший же день роботи новий директор дав вказівку про копіювання всієї інформації баз даних, яке здійснювалося сторонніми людьми, що не є працівниками нашого підприємства», - наголошується у документі.
«Під час копіювання інформації, ці приведені Богдановим Л.В. "хакери" зламали програмне забезпечення одного з серверів, чим і спричинили повну зупинку роботи усіх реєстрів», - сказано в повідомленні.

«Зміна керівництва відбулася дивним чином, що нагадувало силовий захват (невідомі люди зі зброєю, агресивна поведінка по відношенню до працівників, блокування приміщень). Можливо, поясненням таких зухвалих, але непрофесійних дій може бути те, що у якості керівника служби безпеки Богданов привів на підприємство відомого рейдера, який спеціалізується на захопленні квартир громадян та злочинах у сфері нерухомості – Малєту Сергія Вікторовича», - зазначається у зверненні
Як уточнив Хоруженко у коментарі журналістам, Держпідприємство є реєстратором 18 держреєстрів.
«У першу чергу це реєстр прав власності на нерухомість, де реєструються права на об’єкти нерухомості громадян, юридичних осіб. Тут міститься інформація про арешти, заборони, здійснюються перевірки наявності і відсутності арештів і заборон. Це реєстр виконавчих проваджень. Реєстр, в якому фіксується інформація про вчинені нотаріальні дії – довіреності, наприклад: Реєстрація шлюбів, народжень, смертей. Багато реєстрів, в втому числі і ті, які використовуються банками при наданні кредитів», - повідомив Хоруженко.
На питання, хто може стояти за таким захопленням, він повідомив, що підприємству з липня 2013 року не перераховуються кошти, передбачені на його фінансування.
«Ці кошти хтось, мабуть, захотів прибрати до своїх рук. В бюджеті кошти наявні для фінансування, але підприємству вони не перераховуються», - зазначив Хоруженко.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Dachniza Показати IP 3 Жовтня 2013 13:15
Жах!!!!!!!!!!!! Як таке може бути??????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus