USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Освятили Алею почесних поховань у Гаразджі

14 Жовтня 2015 17:57
У Луцьку у День захисника України освятили пам’ятники загиблим героям АТО. Освячення пам’ятників 22-ом загиблим на сході лучанам, які поховані на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа, відбулось сьогодні, 14 жовтня.

Пам’ять загиблих героїв вшанували сотні людей, серед яких – рідні та близькі полеглих військових, ветерани АТО та УПА, представники влади і духовенства, небайдужі волиняни, - повідомляє Слово Волині.

Панахиду за загиблими відслужили священики волинської єпархії УПЦ КП на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом. У своїй промові владика подякував присутнім за те, що прийшли вшанувати усіх тих, хто віддав життя за сонячне і щасливе майбутнє українців.

«Родинам ми висловлюємо найщиріші співчуття. Нехай милосердний Господь бальзамом своєї благодатті, торкнувшись сокрботного серця, втішить вас, наскільки це можливо. Знайте, що вони сьогодні на небасах і стоять перед престолом Господнім, вони принесли себе в дар за наше життя, за наш мир. Тому будемо їх пам’ятати, шанувати та молитись за них. Нехай Господь дарує царство небесне загиблим, а родин нехай ніколи не залишає милість Божа, наша пам’ять та підтримка», - наголосив священнослужитель.

Присутні на панахиді хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих в Антитерористичній операції на сході України. А священики освятили могили військових, аби ті знайшли вічний спокій на небесах. Квіти до могил поклали вихованці обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

На встановлення пам’ятників з міського бюджету було виділено більше 1 мільйона гривень. Весь меморіальний комплекс виконано в червоно-чорній гаммі. Варто зазначити, що ідею оформлення Алеї почесних поховань розробляли спільно з батьками загиблих учасників АТО, які тут поховані. Тепер про подвиг патріотів наступним поколінням нагадуватиме 21 гранітний пам’ятник. 22-й загиблий герой, айдарівець Віктор Кумецький, був перепохований зовсім недавно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus