USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Аби не більшало могил на Алеях Героїв: останню шану полеглим в АТО лучанам віддали на цвинтарі у Гаразджі

21 Травня 2017 18:01
Щоб ніколи більше в жодному місті України не більшало могил на алеях почесних поховань зичили волинянам під час відзначення скорботної річниці загибелі бійців 51-ї ОМБ під Волновахою.

Пам'ять полеглих за єдність та територіальну цілісність України на сході волинян вшанували 21 травня на міському цвинтарі у селі Гаразджа.

Раніше відбулися урочистості у драмтеатрі, де нагороди вручали учасникам АТО-волинянам та волонтерам.

Після урочистостей велелюдна хода вирушила під звуки духового оркестру центральним проспектом Луцька.

У поминальній молитві, яку читали військові капелани, поіменно згадали усіх загиблих на сході лучан, які спочивають на міському цвинтарі. Згадували також померлого від важкої хвороби вже вдома учасника АТО айдарівця Олега Твердохліба, могила якого нині є останньою на Алеї почесних поховань і по смерті якого виповнюється 40 днів.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що вже четвертий рік у страшній війні гинуть кращі сини українського народу, Герої, серед яких багато наших земляків. Він визнав, що немає слів, що могли б зарадити горю та болю втрати рідних. Він висловив слова співчуття родинам Героям та закликав вшанувати пам'ять полеглих хвилиною мовчання. З його слів, ці події та жертви завжди будуть великою раною в історії України, але вони назавжди залишаться в наших серцях та пам’яті. Він відзначив, що Герої полягли за те, щоб ми могли жити та працювати у рідному місті, на Волині та в Україні. з йог ослів, обов’язком українців є жити та працювати так, щоб не було соромно перед пам’яттю Героїв, їхніми родинами.


Перший заступник командира 51-ї ОМБ у 2014-2015 роках полковник Юрій Іванущенко побажав, аби на українській землі було якомога менше таких алей, де віддають пошану тим, хто поклав голову за нашу землю. Він зичив, аби такі алеї не мали місця для свого розширення більше у жодному населеному пункті, аби було менше трауру, безповоротних втрат і аби над Україною було чисте мирне небо, попри те, що цього дня природа «плакала» за полеглими бійцями-волинянами.


Після молитви та коротких промов квіти до кожної з могил полеглих в зоні АТО поклали бійці та представники міської влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олексій Показати IP 21 Травня 2017 18:58
Скільки можна розсосолювати Твердохліба і його могилу?
? Показати IP 21 Травня 2017 19:52
"Аби не більшало могил",необхідно закінчувати цю війну і надати оцінку .
! до ? Показати IP 21 Травня 2017 22:30
СКАЖИ, ЯК ЗАКІНЧУВАТИ ПО ТВОЄМУ ? У ЯКИЙ СПОСІБ, НА ТВОЮ ДУМКУ ?
Корінний лучанин Показати IP 21 Травня 2017 21:37
Все ГАРНО оформлено!!! Вшановуємо ГЕРОЇВ! Але, вибачайте, на всіх такої алеї СЛАВИ не вистачить! А як поховані решта загиблих в інших містах, селах ВОЛИНІ?
Андрій Показати IP 22 Травня 2017 16:09
А як поховані?Що Ви хотіли цим сказати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus