USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Освітянам Волині виплатили півмільйона «лівої» зарплати

5 Квітня 2014 15:43
Під час ревізії фінансово-господарської діяльності у закладах освіти області, Волинські держфінінспектори виявили зайві виплати заробітної плати на загальну суму 490,8 тисячі гривень, інформують «Відомості».

Зокрема, управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради до штатного розпису Ковельської гімназії ввело три посади заступника директора, що суперечить нормативним документам, які регулюють порядок нарахування та оплати праці. Як наслідок, впродовж 2010 – 2013 років управлінням проводились витрати на утримання понадштатних одиниць в межах фонду оплати праці в загальній сумі близько 300 тисяч гривень.

Контрольними заходами у відділах освіти Маневицької, Камінь-Каширської райдержадміністрацій та в Управлінні освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради зафіксовано чимало інших незаконних видатків на заробітну плату в тому числі, на виплату премій і допомог на оздоровлення працівникам, зайвих виплат відпускних в загальній сумі 190,8 тисячі гривень.

До адміністративної відповідальності притягнули понад 50 посадових осіб об’єктів контролю, з вини яких допущено фінансові порушення на суму штрафів 11,6 тисячі гривень.

Начальникам закладів освіти області направили вимоги усунути порушення. Про результати контрольних заходів проінформувати правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Віра Показати IP 5 Квітня 2014 16:48
О то так БЮТівець Кіндер керує у Ковелі, а ще був кандидатом на голову ОДА!:) От так і Пустовіт "накерує" областю!:(
НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Квітня 2014 18:09
а чому прокуратура і КРУ не бачать, що освітянам не доплачують мільйони гривень, які належить виплачувати згідно законодавства. так , заробітні плати не індексуються в звязку з інфляцією, мінімальна зарплата згідно Єдиної тарифної сітки менша від встановленої в державі мінімальної зарплати, що автоматично зменшує всі інші зарплати. середня зарплата в освіті є суттєво меншою, ніж середня у промисловості.
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Квітня 2014 22:05
Середня заробітна плата вчителя вища ніж середня заробітна плата лікаря. Чому має бути так?
Людина до Анонім Показати IP 6 Квітня 2014 03:25
Тому що лікарю постійно кожен день кладуть в кишеню гроші і йому заробітну плату платити взагалі не треба. Є звичайно й винятки, але одиниці, вірніше вони знаходяться на таких посадах де не дуже то й дадуть. І міністр охорони здоров'я нинішній каже що це не хабар, а винагорода, бо платиться не преед оглядом чи операцією, а після. А вчителям, виходить, що треба платити після закінчення школи дітьми, тоді все буде тіпа законно. В мене дуже багато знайомих лікарів та педагогів і я знаю що кажу. До того ж є ще один факт. Лікар-хірург хоч робить операцію і йому є за що дякувати, а терапевт лише огляне один раз, а далі за хворим дивляться лише медсестри та санітарки, а їм в кишеню не дуже то кладуть, хоча основну роботу виконують саме вони, а лікарі гребуть все. Зрозуміло чому так?
Вчитель з села Показати IP 5 Квітня 2014 19:47
Не робіть сенсаціїї вже в заголовку. Якщо це було в Ковелі, то так і пишіть, а то люди, котрі прочитають лише заголовок, будуть введені в оману.
суд Показати IP 5 Квітня 2014 23:22
то все фігня!!. коли ті крушники на чолі з такими метрами як омельчук і бондар будуть дійсно виявляти бюджетні розкрадання, а не працювати на показник і корзину. Який механізм відшкодування коштів, про що йдеться в статті??? вони і самі не знають.... це по старому КПК - 6 пункт НОЛЬ!
знаючий до суд Показати IP 5 Квітня 2014 23:43
не 6 пункт ноль, а 6 пункт два, якщо бути точним. А в остальному все саме так як написано у вашому коментарі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus