USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Падіння флагштока у Херсоні: назвали ймовірні причини інциденту

23 Серпня 2021 21:33
Голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир вказав імовірні причини того, чому міг упасти найвищий в області флагшток. Його планували урочисто відкрити до Дня прапора України, але за три дні до цього 70-метрова конструкція впала.

Як передає Громадське, на брифінгу 23 серпня Сергій Козир розповів, що розглядає три причини інциденту.

Зокрема, на думку голови ОДА, конструкція могла впасти через порушення техніки безпеки, неякісний строп чи диверсію.

Козир припустив, що кран під час встановлення флагштока міг робити різкі рухи, але зазначив, що на відеозаписах видно: усе відбувалося плавно й навіть «еталонно». Окрім того, за його словами, до інциденту флагшток успішно випробували 5 разів.

Козир заявив, що вже відсторонив людей, які займалися супроводженням цього проєкту.

Начальник поліції Херсонської області Олександр Прокудін зазначив, що під час огляду місця інциденту правоохоронці вилучили флагшток і два автокрани, усе обладнання, стропи, а також технічну документацію.

За даними поліції, чоловік, який займався технічним наглядом, був відсутній на місці події. Також допитали працівників, які виконували роботи, і представника компанії-виробника стропа. Останній розповів, що строп був новий і призначений для вантажу до 50 тонн, а розрив можливий за навантаження приблизно у 350 тонн.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою) та ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Зараз правоохоронці проводять експертизи, перевіряють Держпраці та службовців ОДА, а також допитують усіх причетних людей.

Нагадаємо, 20 серпня у місті впав 70-метровий флагшток. За даними місцевих ЗМІ, він упав на Lexus. Автомобіль належить чиновнику, який у команді губернатора відповідає за капітальне будівництво і всі підряди.

Флагшток упав через обірвання стропа. Чиновники Херсонщини запевняють, що жердину встановлювали, враховуючи всі будівельні норми та дотримуючись технічних вимог.

Там також зазначають, що кошти на флагшток не виділялись із бюджету. За даними ЗМІ, вартість флагштока становить приблизно 8 мільйонів гривень, його будували невідомі спонсори.

На місці флагштока, який впав, мали встановити новий.

Офіційне відкриття планували на 23 серпня, коли в Україні святкують День прапора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
В. Показати IP 23 Серпня 2021 23:10
А лексусу Капуи ха-ха-ха-ха
Народна прокуратура Показати IP 23 Серпня 2021 23:25
Через диверсію? Напевне, гарний канабіс вродився на херсонщині, якщо сподвиг цього телепня на таку версію. Мабуть диверсійно-розвідувальну групу особисто Путін очолював
Сбу до Народна прокуратура Показати IP 24 Серпня 2021 07:29
А щож нам ще робити?
Азаза Показати IP 24 Серпня 2021 08:38
Є ще одна версія: забагато вкрали з флагштоку.
Петров і Боширов Показати IP 24 Серпня 2021 09:11
Для стійкості труби треба було привязать пару сотень надутих презіків.
Изделие номер 2 до Петров і Боширов Показати IP 24 Серпня 2021 09:51
В виде зелёных клоунов или го.донов?
Анонім Показати IP 24 Серпня 2021 11:03
Найцікавіше тут те, що фінансували це "невідомі спонсори". Що це за коррупцію развели?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus