USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Палять замість газу мазутом»: цукровий завод у Луцьку продовжує шкодити екології

1 Грудня 2021 13:30
Попри чорний ядучий дим, який шкодить здоров’ю мешканців громади, луцькі екологи не можуть вплинути на діяльність Гнідавського цукрового заводу, оскільки останній знаходиться за межами міста.

Про це під час засідання виконкому 1 грудня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«На превеликий жаль, чомусь органи контролю виявляють бездіяльність у питанні викидів Гнідавського цукрового заводу, який палить замість газу мазутом. Чорний дим як йшов, так і йде. Сам завод знаходиться за межами міста, тому жодного впливу ми на нього не маємо. А отже потрібно вкотре порушувати питання перед органами контролю, тому що скарги від мешканців мікрорайону Вересневе і районів, що прилягають до території заводу, надходять і надалі», - звернувся міський очільник до начальниці відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак.

Він дав доручення головній екологині міста вплинути на відповідні органи в області, аби найближчим часом вирішити проблемне питання.

Читати ще: У Луцьку почали збирати підписи через чорний дим з цукрового заводу

Нагадаємо, чорний дим з труби, розташованої на території Гнідавського цукрового заводу, видно здалеку. Щоранку мешканці прилеглих мікрорайонів стирають з припаркованих автівок кіптяву і бояться уявити, чим дихають вони самі та їхні діти. Натомість звернення до місцевих органів контролю не дають ефекту – завод і далі використовує мазут у якості пального. Тож на території міста почали збір підписів мешканців з проханням вплинути на ситуацію.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про те, що до міської ради продовжують надходити скарги щодо осаду невідомого походження на автомобілях, який неможливо ні вивести власноруч, ні відмити на автомийках.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 1 Грудня 2021 14:05
Ржунімагу. Пам"ятна епопея зі смородом. Як виявилося, як тільки почистили карти водоканалу - пропав сморід в Луцьку. Тепер епопея з осадом невідомого походження. - зробіть аналіз і скажіть - це сажа, чи це мука, чи це антибіотик чи це ще якась біда. Тож накупляли якихось екотруб, почіпляли всяким активістам і чиновникам на хати - і що ж показують ті труби? А то така мова - шонібудь напишем чи скажем - а то не ми винуваті
Лучанин до Анонім Показати IP 1 Грудня 2021 16:01
А хто вам сказав що сморід пропав? Він нікуди не подівся. В центрі біля ЦУМа чи Променя ввечері так смердить що аж. Я не знаю чим смердить біля ЦУМа, але біля Променя скоріш за все смердить з мясокомбінату. Цого коли останній раз перевіряли?
волиняка Показати IP 1 Грудня 2021 14:12
п.Муха ніколи не звертав уваги на проблеми людей і на ті проблеми які він робить для людей своєю працею, ще будучи ген.директором на "Агро Експрес Сервісі", бо це у керівництва АЕС в крові.
ABC Показати IP 1 Грудня 2021 14:19
"Сам завод знаходиться за межами міста, тому жодного впливу ми на нього не маємо." Сам завод знаходиться якраз таки у Луцьку. Його фізична адреса: вулиця Ранкова, 1, м. Луцьк. Юридична адреса дійсно в Рованцях, але ж труїть людей не адреса, а завод. Влада могла би придумати, яким чином на нього повпливати. Завжди можна знайти можливість нагнути, аби було бажання. Його то якраз у нашої влади немає, на жаль.
12345 Показати IP 1 Грудня 2021 14:54
За межами міста, а як же Луцька ОТГ?
Іруня Показати IP 2 Грудня 2021 08:39
А завод КРЗ теж не соромиться свого викиду, як в обід димить чорнючим димом так ввечері коли стемніє. А там 40 квартал і 33 під носом і всім цим ми дихаємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus