USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пам’ятник «волинському джипу» може з’явитись у Луцьку

4 Лютого 2015 09:18
Ідею щодо створення пам’ятника легендарному повноприводному автомобілю, який свого часу випускали на базі Луцького автомобільного заводу, висловили представники міської влади. Директор автобусного заводу «Богдан» підтримав таку ідею.

Про це йшлося у рамках візиту на луцький автобусний завод «Богдан» під час Дня депутата Луцької міської ради.

На запитання депутата Луцькради Олександра Пизи про те, чи є надія на відродження виробництва легендарної «Волинянки», нинішній очільник заводу «Богдан» дав одностайну відповідь – ні. З його слів, в кращі часи із конвеєра заводу в рік сходило 12-14 тисяч «волинських джипів». Для цього автомобіля вся агрегатна база виготовлялася на заводі, проте нині обладнання для такого виробництва немає – потужності заводу спрямовані на виготовлення автобусів та тролейбусів, а легкова лінія, на якій донедавна складали автомобілі ВАЗ, Hyundai та інші, ліквідована.
Перший в Радянському союзі повнопривідний автомобіль, який став справжньою легендою завдяки своїй прохідності, вантажопідйомності та простоті експлуатації, є однією з візитних карток Луцька, - впевнені місцеві владці. Так, секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко висловив ідею створити пам’ятник «Волинянці» та встановити його перед заводом. Зі свого боку пообіцяв, що міськрада видасть всі необхідні погодження.

Директор заводу зазначив, що свій маленький музей «Волинянки» на заводі вже є. Незважаючи на те, що він не має необхідного оформлення, там зберігають шість різних моделей позашляховика, які в різні роки виготовляли на Луцькому автомобільному заводі:

«Там знаходиться 6 автомобілів різних років виробництва. Це і автомобіль-амфібія, і останні розробки 2000-их років».
Нагадаємо, у квітні 2014 року українські ЗМІ повідомляли, що, буцімто, Держконцерн «Укроборонпром» має намір відновити виробництво транспортера-амфібії ЛуАЗ- 967М, який перебував на озброєнні армії раніше. «Сьогодні існує велика потреба в таких автомобілях, адже він одночасно є і транспортом для боєприпасів і служить для евакуації поранених з поля бою. Крім того, конструкція ЛуАЗ- 967М настільки проста, що йому просто немає альтернативи серед існуючих автомобілів», - повідомляло видання autoconsulting.com.ua. Проте, згодом цю інформацію спростувало керівництво Луцького автозаводу.

Довідка:

ЛуАЗ-969М — повноприводний автомобіль, який випускався на Луцькому автомобільному заводі з 1979 по 1992 рік, як модифікація моделі ЛуАЗ-969А. Дебют моделі відбувся у 1978 році на міжнародному автосалоні в Турині, і, згідно з його результатами, ЛуАЗ-969М увійшов в десятку найкращих повноприводних автомобілів Європи.

Липень 1979 року ознаменувався для цієї моделі ще однією нагородою: на міжнародній виставці «Земля-годувальниця», що відбувалася в Чехії, автомобіль відзначили золотою медаллю як один із найкращих автомобілів для села. З 1979 року донині автомобіль використовується переважно у сільській місцевості, оскільки має бездоганні позашляхові властивості.

З 1983 року, окрім СРСР, модель експортувалася фірмою Mortarelli до країн Західної Європи, зокрема до Італії. Але експортний варіант зазнавав значної модернізації, яку проводили не на заводі а в Італії. Встановлювався новий, потужніший та економічніший двигун компанії Ford, були замінені колісні диски, та видозмінений салон. Загалом за станом на 1989 року з конвеєра зійшло 126 893 автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
луанин Показати IP 4 Лютого 2015 09:27
Нехай той пуполіст пиза без д домовиться і візьме устаткування для виготовлення волинянки і ділом покаже що може а не словами.
алунин до луанин Показати IP 4 Лютого 2015 12:01
Ви там наркомани, чи що? які пам'ятники? Тарантасу, який вже бозна скільки років не випускається? То давайте вже краще поставимо пам'ятник коню - у нього набагато вища прохідність, екологічна ефективність і вони ще досі успішно виконують функцію траспортного засобу по селах, а також основної СГ техніки..
так Показати IP 4 Лютого 2015 10:26
Зараз треба бойові машини виготовляти для фронту,а памятники встановлювати після перемоги!!!
Семен Показати IP 4 Лютого 2015 10:34
А заглавное фото из немецкого сайта.
корінний Показати IP 4 Лютого 2015 10:55
Кустарі-ковалі у своїх дворах відновлюють військову техніку,а цеха на заводах стоять напівпорожні!!!Не тільки гаслами а й ділом треба доводити свій патріотизм!!!В Україні ВІЙНА!!!
Світлана Показати IP 4 Лютого 2015 11:12
Зараз і Волинянки добре помагали б хлопцям на сході. Але ці цинікі заробляють бабло на одноразових автобусах, бо їх по іншому і не назвеш
Лучанин Показати IP 4 Лютого 2015 13:13
А чого не згадують що все обладнання для виробництва розбазарив Гунчик?))
Вацык Показати IP 4 Лютого 2015 13:49
Давай памятник, с Гунчиком ,за рулем !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus