USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пам’ятник луцького скульптора вшановує козаків під Берестечком. ФОТО

22 Червня 2009 10:00
На острові Гайок 20 червня відкрили пам’ятний знак, присвячений козакам, полеглим у битві під Берестечком, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Зі вступним словом до присутніх звернувся директор Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» Леонід Галабуз.
 
Опісля священик відправив панахиду й освятив пам’ятний знак (зроблений на зразок козацького хреста).
 
Луцький скульптор Микола Головань, зазначив, що ця скульптура його авторства присвячена і подвигу війська Богдана Хмельницького під Берестечком, і пам’яті померлого сина – Миколи Голованя. Окрім того, автор подякував лучанину Володимиру Перчуку, який також доклав багато зусиль, щоб такий пам’ятний знак з’явився.
 
Від імені волинської влади до пам’ятника поклали квіти заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Волинської облдержадміністрації Віктор Сливка та керуючий справами Волинської обласної ради Андрій Киричук. Окрім того, полеглих вшанували Волинське козацьке стрілецьке братство спільно з поляками – представниками Куркового братства стрілецтва Речі Посполитої — Польщі в Тухолі.
 
Довідково:
 
У Луцьку Микола Головань відомий своїм «будинком із химерами», де проживає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus