USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Пам’ятник у селі Сагринь, де загинули сотні українців, відкриють у листопаді

23 Вересня 2008 16:28

У польському селі Сагринь, розташованому у Люблінському повіті, у першій половині листопада постане пам’ятний хрест. Про це йшлося 23 вересня під час робочої зустрічі голови Волинської ОДА Миколи Романюка з генеральним консулом Польщі у Луцьку Томашом Яніком, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами волинського губернатора, в Сагрині вже розпочалися роботи. Відкриття пам’ятного знаку, зазначив Микола Романюк, найшвидше відбудеться у першій декаді листопада.
Довідково:
Над погодженням із польською стороною проекту впорядкування кладовища загиблих українців у Сагрині Люблінського воєводства працювала, у тому числі, й Волинська ОДА. Планується, що у селі постане пам’ятний хрест.
10 березня 1944 року в Сагринь, де переважно мешкали етнічні українці, спалили. Під час знищення села, за різними даними, було вбито від 500 до 700 українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus