USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Пан» та «пані»: шанобливе звертання затвердили для чиновників Луцька

28 Жовтня 2015 11:49
Запровадити шанобливе звертання для усіх посадових осіб виконавчих органів міської ради вирішили депутати.

Про це йшлося під час 80 сесії Луцької міської ради 28 жовтня.

Депутат Аскольд Пекарський вже вдруге вніс на розгляд міськради проект рішення про запровадження шанобливого звертання у Луцьку.

Так, він зауважив, що відповідні рішення ухвалені районними радами у Запорізькій області – посадовці там зобов’язані звертатися до людини, ім’я та по-батькові якої невідоме, «пан» або «пані». Депутат наголосив, що деякі громадяни відчувають дискомфорт від такого звертання, але до його розуміння потрібно прийти, адже досі в мізки українцям вживлювали комплекс меншовартості.

Він відзначив, що рішення стосується лише працівників виконавчих органів міськради, тож є лише першою ластівкою до поширення шанобливого звертання.

Його підтримав депутат Сергій Сівак, який зазначив, що це інтелігентне рішення, а шанобливе звертання «пан» та «пані» абсолютно доречне на західноукраїнських землях і віддавна тут практикувалося.

Як доповнення до проекту рішення Аскольд Пекарський запропонував внести відповідні зміни щодо запровадження шанобливого звертання в документацію системи управління якістю виконавчих органів міської ради. Депутати підтримали проект рішення.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку заборонили російські «попсу» та «шансон» в маршрутках та пабах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
13 Показати IP 28 Жовтня 2015 12:00
Шановне "ПАНСТВО" депутати!!! Не займайтесь х...ю!
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2015 12:18
Кругом одні пани,тільки з голим задом.
правда Показати IP 28 Жовтня 2015 12:39
пан і пані - чиновники у міській раді, а прості люди - це бидло. Ото "вірне рішення", дармоїди і трутні - ці депутати.
Чия правда? до правда Показати IP 28 Жовтня 2015 14:34
Ваші висловлювання свідчать про те, як ви самі себе поважаєте і ким, власне, себе вважаєте.
13-му Показати IP 28 Жовтня 2015 12:45
"х..ю" - слід читати - хорошою справою, чи так, як полюбляють висловлюватись де...ли!?
ВОНО Показати IP 28 Жовтня 2015 12:52
чекаєм надзвичайно важливого рішення яке дозволить простонароддю ставати на коліна та опускати до землі голову при появі депутатів та їх родичів. ми не раби ми ...
Вася Показати IP 28 Жовтня 2015 12:54
німі на панщину ідуть та діточок своїх ведуть (с) Т.Г.Шевченко
Всім Показати IP 28 Жовтня 2015 13:13
Який хор знавців українського етикету! Ви що історії КПСС та Наукового комунізму перечитались? Чи ви докончені пролетарії- люмпени? Звернення - Пан, Пані є визнанням того, що особа є самодостатньою і належить тільки собі. Це публічне визнання суверенітету особи. Правда, хто після СССР це розуміє?! Холопство. Холопом чи хлопом називали тих, кого позбавляли права вважати себе сувереном. Але сучасна проблема навіть не в цьому. Один давній римлянин сказав, що справжнім рабом є не той, хто в кайданах, а той, хто визнає себе рабом. А самоусвідомлений раб, навіть в наш час, завжди переймається пролетарською ненавистю до власника, до суверена.
кур до Всім Показати IP 28 Жовтня 2015 15:52
почитай довбню Шевченка та Лесю Українку може що й зрозумієш. хоча навряд з таким то IQ
Хм.. Показати IP 28 Жовтня 2015 13:29
"Депутат наголосив, що деякі громадяни відчувають дискомфорт від такого звертання, але до його розуміння потрібно прийти, адже досі в мізки українцям вживлювали комплекс меншовартості." - Нелогічне пояснення, зовсім! Адже звертання "пан/пані" затверджено лише для чиновників, тобто пропонується усім лучанам відчувати оцей комплекс "меншовартості" перед "більш" вартісними чиновниками? А чи не маразм це рішення? Я думаю.. перед влаштуванням на буд-ьяку роботу треба пройти мед.огляд, в т. ч. психіатра. Скажіть, а депутати проходять медогляд? Мабуть останній спеціаліст не завадив би!
лучани Показати IP 28 Жовтня 2015 13:36
Совковий люмпен не сприймає ці звернення. Це є повага до людини,а не вимір багатства. Комуняцька пропаганда вимила критикам мозги.
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2015 14:36
Радянська влада навчила навчила нас звертатися - ей ти, а як гарно звучить, коли до тебе на вулиці звертаються " пані".
макс Показати IP 28 Жовтня 2015 15:00
Все правильно - "пані" - звучить гарно. Але, чи потрібно так багато шуму навколо цього звертання, чи потрібно витрачати депутатський час на такі речі? Хто людину поважає, той не звернеться до неї "ей, ти". І справа не в комуністичному вихованні - нас в школах дурного не вчили. Справа в ставленні кожного з нас в першу чергу, до самого себе, в самоповазі, яку наші люди шаленими темпами пропивають, втрачають, розмінюють.
ВОНО Показати IP 28 Жовтня 2015 15:55
чисто українське звернення *шановний* *шановна* зніме всі питання, але деяким дуподатам так кортить кріпаків завести що аж млосно робиться і рученьки загребущі німіють
ха! до ВОНО Показати IP 28 Жовтня 2015 22:53
є ще одне українське звертання "добродій", але його як і "шановний" потрібно заслужити чесною працею, відповідним стилем життя... а паном можна себе призначити, як хочеться попанувати!!! один вельми шановний добродій колись сказав мені, що по Шевченку "пан" це (вибачте) бидло, і він може це доказати з Кобзарем в руках. Щось в цьому є...
124 Показати IP 28 Жовтня 2015 22:54
ПАН, ШАНОВНИЙ, ДОБРОДІЙ....
Лучанка Показати IP 29 Жовтня 2015 14:39
Дуже символічне рішення. Зараз тебе будуть дуже культурно посилати з використанням "Пан" і "Пані". Що це змінює, коли саме відношення до людини жахливе?!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus