USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Пандус, неонова вивіска та столики для реанімації новонароджених: Луцький пологовий «йде в ногу з часом»

22 Травня 2021 15:41
Луцький клінічний пологовий будинок, як усі передові установи України, постійно працює над тим, щоб «йти в ногу з часом». Нещодавно у медзакладі відбулась низка позитивних змін.

Про це йдеться на сторінці установи у фейсбуці.

Серед зовнішніх змін:

– облаштування території навколо місця виписки;

– побудова пандусу для інклюзивних людей;

– зручні лавки для очікування породіль;

– нова неонова вивіска з логотипом.

«Ми, за кошти НСЗУ, придбали 3 сучасні неонатальні столики турецької фірми Okuman OKM 730, які призначені для адаптації (реанімації) новонароджених до умов зовнішнього середовища та лікування в палатах інтенсивної терапії.

Процеси терморегуляції у новонароджених недосконалі і потребують підтримки. Організм дитини втрачає тепло в 4 рази швидше, ніж організм дорослої людини. Дослідження показують, що температура доношеного новонародженого зменшується на 2 градуси через 30 хвилин після пологів.

Додаткові фактори, що сприяють переохолодженню, – різниця між температурою в порожнині матки (38 градусів) і родового залу, мокра шкіра дитини. Температура новонародженого стрімко падає, викликаючи холодовий стрес. Це збільшує обмін речовин і потребу в кисні з подальшим розвитком гіпоксії.

Розміщення дитини на неонатальному столику дозволяє уникнути негативних наслідків холодового стресу. Обігрівальна система OKM 730 створює ідеальну температурну зону в 36.5 – 37 градусів. Це швидко адаптує дитину до умов зовнішнього середовища, нормалізує діяльність всіх органів.

Столик оснащується всім необхідним для проведення реанімаційних заходів: модуль оксигенації, система реєстрації основних параметрів життєзабезпечення.

Касетоприймач, фототерапевтичні лампи, відсмоктування та інші модулі дають можливість використовувати неонатальний столик при тривалому лікуванні різних патологічних станів», – розповіли у пологовому.

До слова, днями у Луцькому пологовому будинку з'явилася велика світлова вивіска з логотипом медзакладу, якої раніше не було взагалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анна Показати IP 23 Травня 2021 14:02
Луцький пологовий намагається вистояти в тяжкий час. То НСЗУ, то Перинатальний, то КОВІД!!! Наш Пологовий один з найкращих в Україні. ТРИМАЙТЕСЯ!!!
Сергій до Анна Показати IP 25 Травня 2021 15:07
Дякуємо за розуміння

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus