USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Папа Римський закликав уряди країн світу протидіяти змінам клімату

1 Вересня 2019 21:05
Папа Римський Франциск виступив із заявою щодо зміни клімату, в якій зокрема закликав уряди світу відмовитися від викопного палива.

Про це Громадьске з посиланням на «Радіо Ватикану».

Серед факторів, які підвищують температуру на планеті, Франциск назвав забруднення навколишнього середовища, використання викопного палива, вирубку лісів, інтенсивну сільськогосподарську експлуатацію.

«Ми створили кліматичну кризу, яка серйозно загрожує природі та життю, зокрема нашому», — йдеться в заяві.

Папа закликав уряди світу вжити рішучих заходів, аби протистояти змінам клімату, зокрема покінчити із залежністю від викопного палива.

Також він закликав усіх людей замислитися про своє повсякденне життя і його вплив на природу.

Понтифік покладає надії на саміт ООН зі збереження клімату, який має відбутися 23 вересня в Нью-Йорку. Він сподівається, що на ньому країни ухвалять рішення, які дозволять якнайшвидше досягти нульової позначки викидів парникових газів та обмежити підвищення середньої температури на планеті.

Крім того, Франциск оголосив про початок кількох тижнів молитви для християн, щоби привернути увагу до проблеми зміни клімату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus