USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Парад» полонених у «ДНР»: військові просять опізнати бойовиків-організаторів. Фото

24 Квітня 2018 15:12
Проект "СтопТерор" та Головна військова прокуратура звертаються з прохання допомогти ідентифікувати бойовиків, які конвоювали наших полонених - наших Героїв, яких вони провели центром Донецька у 2014 та 2015 р.р. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Нагадаємо, серед полонених українських військових, яких бойовики вивели 24 серпня 2014 року на вулиці Донецька, були й волинські бійці, зокрема, підполковник 51-ї бригади Володимир Сахневич, комбат 51 ОМБР майор Сергія Фураєв, солдат Артем Комісарчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: МАТЕРІ З ВОЛИНІ ВПІЗНАЛИ СВОЇХ СИНІВ НА «ПАРАДІ ГАНЬБИ» У ДОНЕЦЬКУ

Світлини терористів-організаторів поширив український журналіст Семен Кабакаєв на своїй сторінці у Facebook.

"24 серпня 2014 року в Донецьку вулицею Артема бойовики провели колону з 50-ти українських військовополонених. Велика частина з них була побита і поранена. Тоді в наших полонених здичавілі бойовики кидали яйця, овочі та пляшки. Вони думали це парад "ганьби", а це виявився парад героїв України, які не зрадили батьківщину і залишилися вірними присязі, навіть під тортурами", - написав Кабакаєв.

За його словами, коли справа розпочалася, впізнали всіх "конвоїрів-бойовиків". Тих, хто був на фотографії, долучили до матеріалів слідства.

"Головною військовою прокуратурою збираються докази на усіх осіб, причетних до вчинення цього злочину, однак вказані особи перебувають на тимчасово окупованій території Донбасу, що значно ускладнює слідство. Під час проведених слідчих дій встановлені близько 30 осіб, які брали безпосередню участь у вчиненні злочину, однак не усі вони ідентифіковані. Також не повністю встановлені особи, яких бойовики змусили взяти участь у цьому параді," - повідомив журналіст.

Зазначається, що після ідентифікації кожного з бойовиків, за наявності підстав, їм повідомили про підозру, а кримінальне провадження у найкоротші строки буде скероване до суду для розгляду по суті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 24 Квітня 2018 20:16
та тут неозброєним оком видно що орки звичайні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus