USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Парламент Чехії хоче усунути президента від влади через стан його здоров'я

19 Жовтня 2021 08:44
Парламент Чехії планує позбавити президента Мілоша Земана повноважень на певний період. Він вже тиждень лежить у лікарні, а лікарі вважають його одужання в найближчі тижні малоймовірним.

Про це заявив очільник верхньої палати чеського парламенту Мілош Вистрчил, пише Бабель з посиланням на Reuters.

Він отримав звіт від медиків про стан здоров’я Земана. Там сказано, що президент Чехії навряд чи зможе повернутися до роботи у найближчі тижні.

«На думку лікарні, з огляду на характер основного захворювання президента Земана, довгостроковий прогноз стану його здоровʼя дуже непевний, і тому можливість його повернення до роботи в найближчі тижні оцінюється як малоймовірна», – додав Вистрчил.

У зв’язку з цим він заявив, що парламент повинен застосувати статтю Конституції та перебрати на себе повноваження президента на певний час. Зокрема, президент повинен доручити формувати уряд після парламентських виборів, які відбулися 8-9 жовтня.

Передача повноважень президента повинна отримати згоду обох палат парламенту Чехії.

10 жовтня президента Чехії Мілоша Земана через погіршення стану здоров’я госпіталізували в Центральний військовий госпіталь. Причиною госпіталізації президента називають печінкову енцефалопатію, через що в нього буває сплутана свідомість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 19 Жовтня 2021 08:59
То й нашого треба міняти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus