USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У президента Чехії – цироз печінки, йому встановили зонд для годування

6 Листопада 2021 10:51
Президент Чехії Мілош Земан страждає на хронічне захворювання, у нього цироз печінки, і зараз йому в шлунок встановлюють зонд для годування, повідомив журналістам хірург Павло Пафко, член медичного консиліуму при президенті, інформує УНН з посиланням на Blesk.cz.

«У пана президента хронічне захворювання печінки. Зокрема, цироз печінки. Це захворювання відрізняється тим, що воно може розвиватися протягом багатьох років без ознак або з мінімальними ознаками», – сказав Пафко, який раніше оперував першого президента Чехії Вацлава Гавела.

За словами Пафко, до шлунка Земана було вставлено зонд для годування, так званий ПЕГ.

«Як довго він (трубка) буде там перебувати, залежить, серед іншого, від того, наскільки чітко пан президент дотримуватиметься дієти, запропонованої лікарями», – сказав Пафко, додавши, що поки що передчасно говорити про терміни виписки президента з Центрального військового госпіталю (CVH) у Празі, де він проходить лікування, що може тривати 3-4 тижні.

Земан потрапив до лікарні 10 жовтня. Причиною госпіталізації глави держави були ускладнення, які супроводжувалися його хронічним захворюванням. Госпіталізація відбулась після того, як в країні провели парламентські вибори.

Президент Сенату Мілош Вистрчіл заявив, що стан здоров’я Земана не дозволяє йому виконувати робочі обов’язки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus