USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Партія «ЗА Майбутнє» закликає уряд підвищити пенсії та зарплати відповідно до індексу зростання цін

16 Червня 2021 14:29
Лідер партії «ЗА Майбутнє», народний депутат Ігор Палиця закликав владу підвищити соціальні стандарти відповідно до індексу зростання цін на продукти харчування і тарифів на комунальні послуги. Зокрема, збільшити мінімальну зарплату, пенсію та розмір матеріальної допомоги для малозабезпечених до реальних показників, які відповідають економічній ситуації в країні.

Через зростання світових цін на продовольство та енергоносії в Україні різко подорожчали продукти харчування та послуги ЖКГ. Партія «ЗА Майбутнє» закликає уряд переглянути соціальні стандарти, щоб підтримати українців, зокрема, пенсіонерів та малозабезпечених, йдеться на сайті партії.

За словами Ігоря Палиці, пенсії та зарплати не встигають за зростанням цін на основні продукти харчування, які лише за останній рік виросли в середньому на 50–70%.

«Ціни на продукти та комуналку зростають шаленими темпами. За прогнозами експертів, восени все подорожчає ще на 30–40%. Пенсії та зарплати просто не встигають за ростом цін! Мінімальна заробітна плата на сьогодні – 6 тис. грн. Мінімальна пенсія взагалі складає лише 1769 грн. Вона не змінювалася від початку 2020 року. Хоча за цей час, за даними Держстату, ціни на основні продукти харчування зросли в середньому на 50–70%, комунальні тарифи – на 35%. Водночас скорочуються видатки на соціальну допомогу та субсидії на оплату послуг ЖКГ, під різними приводами скасовуються пільги. У людей уже просто не вистачає грошей навіть на повноцінне харчування! Щоб захистити українців від тотальної бідності, влада повинна терміново переглянути соціальні стандарти», – заявив Ігор Палиця.

Читати ще: Як збільшити пенсії в Україні і де знайти на це гроші: три кроки від партії «ЗА Майбутнє»

Зокрема, партія «ЗА Майбутнє» пропонує збільшити прожитковий мінімум для непрацездатних осіб і відповідно мінімальну пенсію удвічі – до 3700 грн, що, за розрахунками Мінсоцполітики, на сьогодні відповідає реальному показнику.

Середня пенсія при цьому орієнтовно зросте до 6 тис. грн на місяць.

Крім того, пропонується збільшити мінімальну заробітну плату та розмір матеріальної допомоги для малозабезпечених відповідно до темпів зростання цін на продукти харчування і тарифів на комунальні послуги.

Нагадаємо, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця закликав уряд розробити план заходів, спрямованих на зниження негативного інфляційного впливу росту світових цін на внутрішній ринок. Зокрема, він пропонує запровадити додаткові стимули для ввезення в Україну сировини й товарів критичного імпорту, а також обмежити експорт сировини та продовольства. Крім того, за словами Ігоря Палиці, Верховна Рада повинна звернутися до Національного банку України щодо перегляду монетарної політики з урахування інфляційного сплеску.

За результатами дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова, 60% українців оцінюють економічну ситуацію в країні як «дуже погану» або «досить погану». Найбільше турбує людей неконтрольоване зростання цін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 16 Червня 2021 15:25
А комісія банкам зросла на скільки. В державному банку Ощадбанк за кожну позицію в оплаті рахунку за комуналку 20 грн. І разом за те щоб банк перерахував комунальні платежі йому треба віддати 200 грн. Хіба ж це не здирництво. І ніхто за це не говорить і не бачить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus