USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Партія регіонів веде в мери Романюка, – Тимошенко

23 Жовтня 2010 17:33
Голова опозиційного уряду та партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко прогнозує масові фальсифікації на виборах до місцевих рад та готова відстоювати інтереси чесного волевиявлення на майданах.
Про це лідер опозицій повідомила 23 жовтня під час прес-конференції у Луцьку.
Тимошенко зазначила, що готуються масові фальсифікації та підробка голосів. Уже такий випадок було викрито 23 жовтня у Харкові, коли у друкарні «Фоліо-плюс» друкувався додатковий пакет бюлетенів. Про це її штабу повідомив один зі співробітників друкарні анонімно.
«Немає сумнівів, що по всій країні друкують несправжні фальшиві бюлетені, які будуть підкладені під протоколи. Саме тому зараз хочу звернутися до міжнародних організацій, які відслідковують ситуацію з ерозією демократії в Україні, з підготовкою до фальсифікації виборів, до наших громадських організацій, аби вони проаналізували ситуацію і дали свій висновок», – прокоментувала Тимошенко.
Вона закликала президента Віктора Януковича порушити кримінальну справу щодо цього інциденту та взяти на себе відповідальність за проведення чесних виборів.
Лідер опозиції зазначила, що тиск є й на Волині. Хоча надіється на якісну роботу команди по недопущенню зловживань. Тимошенко розповіла, що Генеральна прокуратура дала доручення перевірити в Іваничівському районі законність конференцій партії «Батьківщина».
Порушень не виявили, і документи були відправлені в обласну прокуратуру, де дали вказівку перевірити ще раз. Тимошенко каже, що це через те, що в цьому районі її політична сила має прихильність серед мешканці понад 70%.
«Кожному губернатору, керівнику РДА поставлений план. У них є розкладка, скільки треба взяти голосів у селі, селищі, місті, районі і в цілому в області. І залежно від того, хто не виконає поставлені завдання, – ті люди будуть звільнятися і ті люди будуть ізгоями команди влади. Весь адмін. Ресурс працює на цю мету», – заявила лідер опозиції.
«Місцеві вибори – це початок боротьби. Це дуже чітка лінія. Або народ встає за себе. Або він далі продовжує сприймати це забування і займається мазохізмом. Треба зробити все, щоб народ наш мазохізмом не займався», - продовжила Тимошенко.
Вона зазначила, що схеми фальсифікації на місцевих виборах відпрацьовуються для майбутніх парламентських та президентських виборів. Адже, на думку Тимошенко, незабаром довіра до владних партій через їхню політику скотиться до менш ніж три відсотки по усій країні.
Юлія Тимошенко закликала підтримати на виборах на пост луцького міського голови кандидата Анатолія Грицюка, на пост голови Ковеля – Олега Кіндера, Нововолинська – Віктора Сапожнікова.
«Партія регіонів веде сьогодні свого кандидата в мери. Це пан Романюк. У когось є питання, що пан Романюк – кандидат від Януковича? Та нема ніяких питань!.. Якщо у Верховній Раді називають тушками, общипаними, які вже не дуже добре запах мають, то сьогодні такі тушки є по всій країні. Якщо Романюк думає, що волиняни не помітять, що він поміняв окрас, де краще годують, обіцяють кращі посади... То де наш інтелект, очі, серця?» – запитує Тимошенко.
«У нас губернатор Клімчук? Ну, це пережиток з кучмівських часів. А тепер давайте ще Романюка поставимо мером. Давайте вже будемо збирати весь цей непотріб зі всієї країни і на Волинь тягнути», – сказала опозиціонерка.
Тимошенко зазначила, що готова очолити масові акції протесту проти фальсифікації і відчуває готовність до цього виборців та представників малого і середнього бізнесу, якого не влаштовує політика нинішнього уряду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus