USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пасивне куріння може призвести до депресії

8 Березня 2009 12:35
Пасивне куріння не тільки завдає шкоди легеням, але може також сприяти погіршенню настрою, стверджують американські вчені. Про це 8 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Ймовірність депресії у некурящих людей, що піддаються впливу тютюнового диму вдома або на роботі, більш ніж удвічі вища, ніж у інших, йдеться у доповіді, представленому на зборах Американського психосоматичного суспільства в Чикаго.
Люди, аналіз крові яких підтвердив їх схильність до впливу тютюнового диму, який видихають інші курці, частіше демонстрували симптоми серйозної депресії, стверджує автор дослідження Френк Бандейра з кафедри медицини університету Майямі.
За інформацією сайту Корреспондент, ця робота стала першим американським дослідженням, яке пов'язує пасивне куріння з депресією. Водночас, інше дослідження з аналогічним висновком раніше було проведено в Японії.
Дослідження американців, на відміну від японського, підтверджувало схильність до впливу тютюновому диму шляхом вимірювання рівня котоніну  – хімічної речовини, що утворюється в крові після вдихання тютюнового диму.
Зазначимо, дослідження британських вчених, згідно з яким пасивне куріння у багато разів підвищує ризик розвитку пневмонії, астми, бронхіту і отиту у дітей, що живуть в одному будинку з курящими людьми, дало привід членам ради району Редбрідж прийняти особливу постанову.
Відповідно до неї, з січня 2012 року в районі буде діяти заборона на усиновлення дітей людьми, які курять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus