USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ПАТ «Укргазвидобування» вчергове не погодили використання надр на Волині

8 Липня 2016 13:04
Підприємство, яке видобуває на Волині газ, не може зареєструватися на території області, щоб податки на прибуток йшли в обласний бюджет.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 8 липня.

Нагадаємо, у травні депутати облради розглянули питання про погодження видачі спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Укргазвидобування» (Семеринська площа та Вічинсько-Доросинська площа).

Та депутати не погодили надання надр, бо область не отримує податок на прибуток, натомість підприємство завдає збитки Волині. Так, дороги у районі розбиті вантажівками, а сірка потрапляє в атмосферу та згодом у землю, створюючи проблеми для населення. Тож депутати попросили ПАТ «Укргазвидобування» зареєструватися на території області й після цього погодити надання надр в користування.

Під час засідання комісії, з’ясувалося, що «Укргазвидобування» не може зареєструватися у Волинській області, натомість підприємство сплачує екологічний збір в місцевий бюджет та платить ПДФО. Натомість, кажуть представники підприємства, «Укргазвидобування» ініціює зміни до законодавства, аби в місцеві бюджети йшла частка рентної плати.

Депутат Ігор Лех зауважив: торік з Локачинського родовища видобули 125-137 мільйонів, натомість місцевий бюджет отримав 780 тисяч податку на доходи фізичних осіб. Тому він пропонує ці надра провести через КП «Волиньприродресурс», щоб не було безладу, збитків для району, надавши надра комунальному підприємству, а «Укргазвидобування» буде субпідрядником.

Натомість мешканці району скаржаться на погане самопочуття через сусідство з родовищем. А ще представникам ПАТ «Укргазвидобування» нагадали, що на Волині організували Офіс великих платників податків, аби 10 відсотків податку на прибуток від великих підприємств залишалися в області.

Урешті, після обговорення депутати вирішили зняти питання з розгляду, залишивши «Укргазвидобування» ні з чим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus