USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Видобувачі газу на Волині «добуватимуть» гроші для області?

19 Травня 2016 17:39
Зареєструвати підрозділ ПАТ «Укргазвидобування» на території області, щоб Волинь більше не втрачала мільйони гривень податків від видобування газу, закликають у Волиньраді.

Про це йшлося під час п’ятої сесії Волинської обласної ради 19 травня.

Депутати розглянули питання про погодження видачі спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Укргазвидобування» (Семеринська площа та Вічинсько-Доросинська площа).

Як зауважив заступник голови облради Роман Карпюк, не варто погоджувати надання надр в користування, поки підприємство не відкриє дочірнє підприємство на Волині. Так, лише за 2015 рік за видобуток газу у Локачинському районі ПАТ «Укргазвидобування» сплатило 120 мільйонів гривень у бюджет за місцем реєстрації (у Києві). Якби підприємство було зареєстроване на Волині, ці кошти надійшли б в обласний бюджет.

Депутат Святослав Кравчук звернув увагу на те, що окрім неотримання податків варто говорити про збитки, які завдає підприємство Волині. Так, дороги у районі розбиті вантажівками, а сірка потрапляє в атмосферу та згодом у землю, створюючи проблеми для населення. З його слів, потрібно попросити ПАТ «Укргазвидобування» зареєструватися а території області й після цього погодити надання надр в користування.


Голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що, говорячи про необхідність відмови від залежності від російського газу, не можна втрачати можливості видобувати український газ. Так, він пропонував вказати у проекті рішення пункт про реєстрацію підрозділу підприємства на території області.

Голова Волиньради Ігор Палиця запропонував зняти два проекти рішень про видачу спеціальних дозволів на користування надрами та перенести їхній розгляд на наступну сесію. До того часу підприємство матиме можливість зареєструвати підрозділ на території Волинської області. Його пропозицію депутати підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
38 Показати IP 19 Травня 2016 22:00
Мудре рішення! З остальними "варягами" так само потрібно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus