USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Патріарх Кирил завершив візит на Волинь. ОНОВЛЕНО

4 Серпня 2009 14:51
Сьогодні, 4 серпня, приблизно о 14.20 Патріарх Московський і всія Русі Кирил відбув із Володимира-Волинського до Почаївської Лаври. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Приблизно тисяча православних вірян, мешканців Володимира і навколишніх сіл та містечок, зібралися зранку сьогодні, 4 серпня, біля міського Свято-Успенського собору зустрічати Патріарха Московського і всія Русі Кирила. Дорога до собору встелена квітами і травою, а храм та ікони в старих окладах буквально потопали в пишних букетах і вінках із червоних троянд, гладіолусів та айстр, – повідомляє Інтерфакс.
Приблизно 200 представників духовенства єпархії стояли двома рядами у дворі вздовж дороги, якою пройшов патріарх Кирил, поблизу великої ікони всіх святих землі Волинської.
Глава РПЦ прибув до Володимира приблизно о 12.00. Під час спілкування із вірянами Патріарх Кирил закликав до любові до ближніх своїх та братерства. Опісля трапези приблизно о 14.20 глава РПЦ відбув до, очевидно, Почаєва, – повідомив телефоном із Володимира-Волинського репортер «ВН».
Окрім того, патріарх Кирил відвідав Зимненський монастир, де поклонився чудотворній іконі Божої Матері. Предстоятель РПЦ також підійшов до вірян, які зібралися сьогодні біля Зимненського кляштору, поспілкувався з ними та благословив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 16:48
Б...ь, если к вечеру светофоры в Луцке не заработают, я подаю в суд на пе**растическую луцкую власть, которая подвергает мою драгоценную (для меня) жизнь угрозе. Какого х**??? Этот товарищ в Луцке был 25 минут, что за б***ство второй день? Уроды конченые, вешайтесь, меньше 5 штук морального ущерба не ждите.
Економ Показати IP 5 Серпня 2009 10:31
"Патріарх Московський повідомив очевидну неправду, коли заявив, що на Західній Україні не можна відкрити жодного нового храму УПЦ МП. Храми УПЦ МП щороку відкриваються на заході на додачу до вже існуючих, які й так часто стоять без пастви, бо її обмаль... При цьому варто згадати, що єдиний на території Росії храм Київського патріархату було силою захоплено російським ОМОНом в 1997 році... Безумовною "родзинкою" візиту стала проповідь патріарха проти споживацтва:"Процессу потребления нет предела. Можно купить один самолёт, другой, третий. Но что это значит по отношению к обществу? Земля не способна выдержать такой проект. А значит, поддерживать его – грех.Бог просто не дал нам таких ресурсов. Потому очень важно научиться христианской аскезе – победе над своими страстями, инстинктами… Если все общество встанет на путь безудержного потребления, то Земля наша этого не выдержит. Уже доказано, что если средний уровень потребления всего мира будет таким, как сейчас в Соединенных Штатах, то оставшихся ресурсов хватит на 40−45 лет".При цьому фотограф, для повноти картини й ілюстрації пафосу, відзняв на руці патріарха годинник ціною в 30 тисяч євро..." - Укр. правда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus