USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Патріотична паска»: в Луцьку – виставка-конкурс місцевих кондитерів

17 Квітня 2023 18:42
Кондитери з Луцька долучилися до виставки-конкурсу великодньої випічки «Патріотична паска». Акція має благодійну мету – виручені з продажу смаколиків кошти перекажуть на потреби Збройних сил України.

Виставка-конкурс кондитерів міста триває 17 квітня в Палаці культури.

Загалом до участі в ініціативі зголосилися шість майстрів, які щодень випікають на замовлення торти, короваї, печиво та інші солодощі. Як розповідають, вирішили взяти участь у цьому конкурсі, щоби передусім підтримати військовослужбовців.
20-річний кондитер Іван Бортнік радував смаколиками рідних, починаючи з 12 років, а перший торт на замовлення зробив у 18. Навчався готувати самостійно. Нині має власну кондитерську студію «Івана Борт».

«В основному я печу торти та інші десерти. Зараз же Великдень і люди хочуть посмакувати паскою. Мені запропонували взяти участь у цьому конкурсі, тому вирішив спробувати. До того ж, як відмовитися, якщо це благодійний захід? Усі хочемо якнайшвидшої перемоги, тому допомагаємо, чим можемо. Я постійно збираю кошти для ЗСУ в соціальних мережах, проводжу аукціони, дарую торти. А перед Великоднем, наприклад, подарував п’ять пасок. Також печу й передаю смаколики нашим хлопцям», – говорить молодий кондитер.
Фото з Instagram-сторінки Івана Бортніка

Іван Бортнік спеціально для виставки спік паску за авторським рецептом. Зізнається: до тіста додав багато цукру, вдосталь сметани та 50 жовтків, аби випічка була солодкою, пухкою і вологою.
«Я замісив тісто на цю пасочку вчора о 19:00, а закінчив випікати о третій ночі. Сьогодні зранку прикрашав і робив декор. Я вирішив зробити велику паску, тому що знаю: вона поїде до хлопців. Як можна їм відправити маленьку пасочку?» – зазначає хлопець.

Найкращу паску буде обрано шляхом незалежного голосування. Всі охочі можуть віддати свій голос за ту чи ту великодню хлібинку, вкинувши до горнятка паперове серденько.
Усі пасочки, включно з паскою-переможницею, які представлено на конкурсі, розіграють на аукціоні під час концерту за участі фольклорних колективів.

Виручені кошти буде направлено на потреби волинської 100-ї окремої бригади територіальної оборони.
До слова, в Палаці культури проходить благодійна акція «Великодній кошик для солдата». Небайдужі можуть приносити смаколики чи необхідні військовослужбовцям речі, які згодом теж передадуть 100-й бригаді.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Степанович Показати IP 20 Квітня 2023 07:10
Виставка кулічіків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus