USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пацієнтам з підозрою на COVID-19 безкоштовно робитимуть рентген і КТ

14 Жовтня 2020 17:22
МОЗ розширило список медичних послуг, які безкоштовно надаються пацієнтам із підозрою на коронавірус.

Пацієнти з підозрою на коронавірус можуть безкоштовно зробити комп’ютерну томографію і рентген – вони тепер увійшли до так званого «ковідного пакету». Про це на онлайн-брифінгу 14 жовтня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише zaxid.net.

За його словами, щоб безкоштовно зробити комп’ютерну томографію чи рентген, при собі потрібно мати направлення від сімейного лікаря.

Якщо за надання таких послуг від пацієнта вимагають гроші, то потрібно звернутися до контакт-центру Нацслужби здоров’я за номером 1677 та залишити скаргу або зробити це на сайті МОЗ у розділі «Громадянам».

«Ковідний пакет» – це медичні послуги, які безкоштовно надаються пацієнтам із підозрою на коронавірус.

У «пакеті» передбачені кошти на лікування хворих, діагностику та виплату зарплати лікарям. Також за ці кошти лікарні можуть придбати ліки та матеріали для лікування хворих.

До такого пакету входить, зокрема, первинний огляд пацієнта, тестування на коронавірус, аналізи, киснева підтримка, підключення пацієнтів до апаратів ШВЛ та ЕКМО, проведення консультацій лікарями інших спеціальностей тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клас! Показати IP 14 Жовтня 2020 17:42
"Якщо за надання таких послуг від пацієнта вимагають гроші, то потрібно звернутися до контакт-центру Нацслужби здоров’я за номером 1677 та залишити скаргу або зробити це на сайті МОЗ у розділі «Громадянам»." - Добре, а з обстеженням на КТ як бути? Його в контакт-центрі зроблять чи на сайті? Тобто заплати гроші, передзвони в контакт-центр і чекай відповіді, гроші повертати ніхто не буде, адже такий механізм законодавчо не передбачений.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus