USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На зарплати волинським педагогам не вистачає понад 130 млн

24 Травня 2018 15:23
Понад 130 мільйонів гривень освітньої субвенції не вистачає, аби належно забезпечити фінансуванням освітню галузь Волині на 2018 рік. Відповідні листи вже надіслали в Кабмін, на що отримали відповідь «Ваші запитання врахуємо».

Про це йшлося під час засідання комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

Заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяна Соломіна зауважила, що ситуація з фінансуванням вкрай складна.

«Загалом по освіті не вистачає понад 130 млн грн. ОДА спрямувала відповідні листи в Міносвіти щодо передбачення коштів. У відповіді, яку ми отримали, йдеться, що міністерство про проблему знає та врахує наші запитання. Тому очікуємо кошти зі столиці», - інформувала Тетяна Соломіна.

Член комісії Олександр Курилюк наголосив, що проблемне питання варто було раніше піднімати.

«Міносвіти це не вирішить, бо міністра ніхто не слухає. Це питання треба було раніше піднімати, а не розказувати, що в нас реформи і все прекрасно», - наголосив депутат.

Враховуючи ситуацію, члени комісії рекомендували управлінню світи звернутися в Міністерство освіти, а голові ОДА до Прем’єр-міністра України, аби дофінансувати освітню галузь Волині.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини пані Тетяна пояснила, що коштів, які нині є, в середньому, вистачить лише на 9 місяців оплати праці педагогам.

Нагадаємо, що луцьких освітян Київ обділив більше, як на 80 мільйонів гривень. Тому з міської казни довелося «вийняти» понад 50 мільйонів гривень, аби педагоги отримали свої зарплати. Фактично, через неналежне фінансування з держбюджету Луцьк втратив гроші, які мали б іти на ремонт дороги, шкіл, садочків та облагородження парків. Проблеми з відсутністю фінансування є і у медичній галузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 24 Травня 2018 16:37
Шошто вони роблять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus