USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Київ може залишити волинських освітян і медиків без зарплати

18 Квітня 2018 18:36
Близько 200 мільйонів гривень недорахували столичні фінансисти, аби забезпечити належним чином фінансування зарплат бюджетникам на Волині. Найбільше «обділили» освітян і медиків.

Про це інформував директор департаменту фінансів Волинської обласної державної адміністрації Ігор Никитюк під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 квітня.

«Основними проблемними питаннями є те, що може не вистачити до кінця року зарплати бюджетникам. Згідно з розрахунками, не буде вистачати 197,2 млн. грн. Із них по закладах освіти та охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок державної субвенції, не вистачатиме 92,7 млн. та 55,2 млн. гривень відповідно, за рахунок місцевих бюджетів 49,3 млн.

Причини цієї ситуації виникли через те, що на державному рівні сформували низькі фінансові розрахунки для видатків на освіту та медицину», - каже посадовець та радить про «своїх» людей подбати радам місцевих громад.

«Зваживши на ситуацію, управління освіти та охорони здоров’я ОДА потрібно додатково працювати з профільними міністерствами, аби на Волинь додатково виділили гроші. Втім, це може бути лише після першого півріччя. Тому органи місцевого спрямування повинні забезпечити додаткове спрямування власних ресурсів та вільних залишків на виконання постанов Кабміну та оплату заробітної парці», - наголосив Никитюк.

Та додав, що з початку року на фінансування видатки з місцевих бюджетів із держбюджету спрямовано 3,3 млрд грн, а це 26,4% від бюджетних призначень на рік. На виплату зарплатив січні-березні цього року використали 1,7 млрд, а це 22,5% до річного показника.

Розраховувати на свої сили рекомендував громадам області й голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІД САВЧЕНКА «ПО ШИЇ» ОТРИМАЛИ ДВА КЕРІВНИКИ ТА АПАРАТ ОДА

«Ми вже написали прем’єру відповідного листа, і я його особисто передав. Але не думаю, що справа рухатиметься швидко. Тому там, де найбільші проблеми, передбачайте проведення нарад, аби вишукувати резерви», - порадив губернатор.

Нагадаємо, що луцьких освітян Київ обділив більше, як на 80 мільйонів гривень. Тому з міської казни довелося «вийняти» понад 50 мільйонів гривень, аби педагоги отримали свої зарплати. Фактично, через ненадходження належного фінансування Луцьк втратив гроші, які мали б іти на ремонт дороги, шкіл, садочків та облагородження парків.

Йшлося на нараді і про те, що наповнення бюджетів Волині перевищило очікування, та про те, що впродовж першого кварталу казанчеї виявили 81 порушення використання бюджетних коштів як державного, так і місцевих рівнів. Попередження стосуються значної суми коштів, яка перевищує 100 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 18 Квітня 2018 19:18
А казали шо пiсля Майдану заживемо як в Швайцарii
скептик Показати IP 18 Квітня 2018 20:24
"Тому там, де найбільші проблеми, передбачайте проведення нарад, аби вишукувати резерви», - порадив губернатор" . А може краще шамана з бубнами покликати ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus