USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Педагоги Волині змагалися за призи від Фонду Ігоря Палиці

3 Червня 2018 08:00
В урочищі Вовчак Турійського району за підтримки УКРОПу та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» провели змагання між педагогами 4 загальноосвітніх шкіл району. Зокрема в боротьбі брали участь 4 команди із сіл Бобли, Купичів, Мокрець, Соловичі, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Прослідкувати за ходом боротьби прибули депутати Волинської обласної ради від УКРОПу Вячеслав Рубльов та Михайло Імберовський.

«До участі в змаганнях запрошували усі навчальні заклади. В кожній команді 6-7 вчителів. Вони змагалися у дартсі, стрільбі по мішенях з пневматичної гвинтівки, шашках та волейболі. Та команда, члени якої здобудуть найбільше перемог у кожному виді змагань і оголошується переможцем», - розповів голова Турійської районної партійної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Сергій Власюк.

«На жаль, сільські школи не забезпечені в достатній кількості матеріально-технічною базою, тому виграти ноутбук для навчального закладу нам дуже важливо. А ще це прекрасний привід зібратися, обговорити в колі однодумців питання, проблеми і, можливо, знайти спільні рішення. Такі змагання здружують шкільні колективи», - розповіла одна із учасниць змагань Олена.

Змагання розпочалися із екскурсії історичним урочищем. Вовчак – це місце розташування однієї з перших повстанських баз підрозділів УПА під назвою «Січ». Урочище розташоване на території колишнього села Вовчак, на межі Турійського і Володимир-Волинського районів Волинської області, і вважається місцем зародження УПА. Зараз тут збудована криївка, окопи, бліндажі, церква, хатина та музей бойової слави. Крім того, за словами активіста Андрія Полярчука, у Вовчак планують привезти ще два давніх будиночки, щоб туристи наочно могли побачити побут українців.

Опісля кожна команда влаштувала представлення та почала змагання у вправності. Переможцем стала команда школи села Бобли, вчителям якої Вячеслав Рубльов вручив ноутбук від Фонду «Тільки разом». Щоправда без подарунків не лишились і переможені. Від Вячеслава Рубльова вони отримали заохочувальні призи.

«Це патріотично-спортивний захід, який допомагає здружити вчительські колективи, - каже Вячеслав Рубльов. – Мені приємно, що в Турійському районі втілюються проекти від Фонду «Тільки разом», що тут активні люди, які розуміють, що це потрібно для їхніх навчальних закладів, для їхніх дітей, односельчан. Педагоги це найперше ті люди, які сіють зерно добра в серця своїх учнів, які закладають основи патріотизму і шани до Батьківщини. Тому ми, укропівці підтримуємо їх, виступаємо за те, аби вони стали єдиним колективом і мали змогу розвивати свої навчальні заклади».

«Сьогодні, крім змагань, спільно з педагогами ми можемо подумати над новими проектами, над новими ідеями і спільно із Фондом, із Волинською обласною радою втілити їх в життя», - підкреслив Михайло Імберовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus