USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пенсіонерам Ковельщини допомагають канадці

2 Жовтня 2008 12:56

Територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян Ковельської райдержадміністрації святкував вчора, 1 жовтня, своє десятиріччя. З цієї нагоди влаштували святкові урочистості, а також вручили подарунки людям похилого віку, які потребують постійного догляду, – повідомляє  2 жовтня репортер «Волинських Новин».

На урочистостях були присутні органи районної влади та благодійники, завдяки яким існує та функціонує терцентр у селі Облапи. Як розповіла у коментарі «Волинським Новинам» директор територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян Ковельської райдержадміністрації Ніна Хільчук, саме в останні роки, починаючи з 2005-го, держава покращила фінансування центру.
Також наразі легше домовитись із благодійниками. Особливу подяку пані Хільчук висловила канадській організації «Медичне милосердя Канади», яка надала велику фінансову допомогу для проведення ремонтних робіт в установі. Як поділилась радістю директор терцентру, цього року, навіть, поклали бруківку перед приміщенням.
«Однак крім здобутків, є і плани на майбутнє: «Необхідно провести загородження території, прилеглої до відділення. Мріємо збудувати сквер відпочинку, встановити альтанку для відпочинку у літній період», – сказала під час своєї промови Ніна Хільчук.
Вперше за десять років під час святкування «дня народження» територіального центру вшанували трудовий колектив. «Без них, без їхньої щоденної клопіткої праці, світ для багатьох наших підопічних видався б безнадійним і чужим», – висловила свою подяку персоналу Ніна Хільчук.
Довідково:
Територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян Ковельської райдержадміністрації відкрили 1 жовтня 1998 року, який передбачав 20 ліжкомісць. Нині ж у стаціонарному відділенні проживає 18 чоловік, з них – 12 жінок та 6 чоловіків. Найстаріший мешканець терцентру Гарпина Крочук – у березні їй виповнилось 96 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus