USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пенсійний фонд на Волині допоможе легалізувати заробітну плату

7 Жовтня 2009 17:38
Представники волинської влади, ДПА в області, територіальна державною інспекцією праці в області, головне управління «соціалки» та головне управління Пенсійного фонду спільно проведуть аналіз суб’єктів господарювання, де наявна виплата офіційно незначної заробітної платні. Про це 7 жовтня йшлося під час засідання обласної комісії із питань виплати заробітної платні, пенсії, стипендій та інших соціальних виплат, – інформує репортер «Волинських Новин».
Зокрема, під моніторинг діяльності суб’єктів господарювання потраплять ті, керівники яких при повному завантаженні робочого дня виплачують працівникам незначні суми заробітної платні, це, зокрема, підприємства торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, будівництва). Також проаналізують тих, які маючі значні обороти, розширюють виробництво й аналогічне виплачують малі суму. Насамперед,  це великі супермаркети, торгові центри, заправки, заклади громадського харчування тощо.
Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області розповів, що внески до Фонду за дев’ять місяців поточного року виконані на 103,4%. Проте за останні 2-3 місяці обсяги збирання коштів трішки скоротилися. У мові цифр вони зменшилися на 3,6% у поверненні із відповідним періодом минулого року.
Додамо, що несплата від підприємств до Пенсійного фонду в області складає понад 29 мільйонів гривень. Також представник Фонду озвучив ряд комунальних і державних підприємств, котрі боргують сплати до Пенсійного фонду. Також тих, хто опікується виплатою пенсій хвилює проблема скорочення працівників на волинських підприємствах і, відповідно, зменшення фонду оплати праці, що натомість «тягне» за собою скорочення кількості виплат до Пенсійного фонду. Зауважимо, що фонд оплати праці нині зменшився на 30 мільйонів гривень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Т.Дяків Показати IP 8 Жовтня 2009 18:37
Єдине, чого таким шляхом зможуть добитися ці ідіоти - ще більшої тінізації діяльності підприємств. Причину теперішньої тінізації бізнесу насправді ніхто з держ. мужів усувати не збирається. Чекають поки усунуть їх, та так усунуть, що мало не покажеться... тим часом,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus