USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Пентагон спростовує інформацію міноборони РФ про збиття під Одесою «літака з допомогою НАТО»

19 Квітня 2022 07:58
У Пентагоні спростовують інформацію, що Росія нібито збила український військово-транспортний літак в районі Одеси із великою партією озброєння, яку Україні поставили західні країни.

Раніше твердження про це поширили державні ЗМІ РФ із посиланням на міністерство оборони Росії, передає Радіо Свобода.

На прохання прокоментувати повідомлення про збиття літака зі зброєю від Заходу високопосадовець Міністерства оборони США на закритому брифінгу 18 квітня у Вашингтоні сказав:

«Я не бачив повідомлень, які вказують на те, що західну зброю збили росіяни. Мені нічого не відомо щодо цього і я нічого не бачив з цього приводу. Немає жодних ознак того, що вони завдали удару по вмісту допомоги».

Про те, що начебто «російськими засобами протиповітряної оборони в районі Одеси збито у повітрі український військово-транспортний літак, що доставляв велику партію озброєння, яку поставили Україні західні країни», 16 квітня на брифінгу повідомив представник міноборони РФ Ігор Конашенков. Цю заяву активно цитували у провладних російських ЗМІ.

У Міністерстві оборони України цю інформацію також спростували. Не підтвердив поширювану російською пропагандою новину про збитий літак і керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus