USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Перебіг ЗНО на Волині – від відсутності документів до шпаргалок

22 Травня 2009 12:57
Зовнішнє незалежне оцінювання якості знань учнів на Волині проходить спокійно. У цьому під час імпровізованого «виходу до преси» запевнила методист відділу зовнішнього незалежного оцінювання Волинського інституту післядипломної освіти Оксана Мартинюк, – повідомляють «Волинські Новини».
За словами Оксани Мартинюк, головне тестування – з української мови та літератури – вже відбулося. З’явилися на тестування 94,4% – це понад 11 тисяч учасників. «Тестування в області проходить спокійно, всі пункти працюють в робочому режимі», – зазначила вона.
Методист відділу ЗНО Волинського інституту післядипломної освіти розповіла: «Звичайно, є позаштатні ситуації. Основними із них на перших сесіях було те, що учасники забувалися вдома документи і приходили на пункт тестування без них». Зокрема на перше тестування з історії України 16 чоловік не були допущені на пункти тестування через відсутність документів, які засвідчували особу.
«Але завдяки пресі учасники зрозуміли, що без документів на пункти тестування їх не пустять. Тому з кожним тестуванням ця проблема зменшилася, але з’явилася інша проблема – запізнення», – зазначила пані Мартинюк. . Як наслідок – навіть якщо учасник з’явився об 11.01, його на пункт тестування ніхто не пропустить. Відповідно, він втрачає шанс на проходження тестування і вступ до вишу цього року.
За словами Оксани Мартинюк, траплялися випадки, коли учасники дозволяли собі порушувати правила. Наприклад, на тестуванні з географії учасниця в Луцьку не здала мобільний телефон, який у неї задзвонив. Тому дівчина була видалена з пункту тестування за порушення правил. Під час тестування з української мови була спроба скористатися шпаргалкою, і учасник теж був видалений із пункту тестування.
«Порушень із боку персоналу, інструкторів, відповідальних чергових, які могли вплинути на хід тестування, не було відмічено», – зазначила пані Мартинюк.
Довідково:
Через відсутність документів на тестування з історії України не допущено 16 осіб, біології – 3 учасників, фізики – 2 учасників, географії – один учасник видалений через мобільний телефон. До тестування з української мови та літератури вісім осіб не допущені і дві людини видалені через порушення правил.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus