USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перед смертю герой-лучанин врятував життя побратимові

15 Березня 2015 19:00
В останні хвилини свого життя волинський герой врятував одного з підлеглих, витягнувши з підбитої бойової машини.

Лучанин Денис Чабанчук врятував життя одному зі своїх побратимів. Про це розповів його командир.

Нагадаємо, бійця 128 гірсько-піхотної бригади Дениса Чабанчука поховали сьогодні, 15 березня.

Він народився 2 вересня 1992 року. Навчався у загальноосвітній школі №26 Луцька, у 2013 році закінчив Львівську академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, довгий час про Дениса рідним було нічого не відомо. Він зник в районі Дебальцевого під час виведення військ 16-17 лютого. Його поранили в ногу, тож з іншими травмованими бійцями їх везли до Артемівська. Однак екіпаж потрапив під обстріли на території, яку саме захопили бойовики так званої ДНР і ЛНР. З Денисом обірвався зв’язок, і група бійців не дісталась до кінцевої точки. Як розповідав один з медиків батальйону, хлопець був поранений, і про його подальшу долю йому не відомо.

23 лютого з’явилась інформація буцімто хлопець знаходиться в одній з медустанов міста Красноармійськ, ймовірно, в полоні бойовиків. Попри усе, батьки вірили і продовжували пошуки сина і всіляко намагалися зв’язатись з представникам так званої ДНР, аби на місці з’ясувати інформацію про Дениса і дізнатись чи немає його серед поранених по той бік фронту. Пошуки тривали два тижні. Як розповів Олег Токарчук з Хмельницького, який відгукнувся на заклик про пошуки, тіло Дениса знайшли в Дніпропетровському морзі.
З його слів, військові їхали спершу в одній машині, на якій підірвалися на міні. Потому пересіли на іншу машину і знову натрапили на міну.

Командир батальйону 128 гірсько-піхотної бригади, де служив Денис Чабанчук після закінчення Львівської академії сухопутних військ, Олександр Паламарчук розповів, що старший лейтенант Чабанчук був справжнім офіцером і командиром.
«Він вміло керував своїм підрозділом, турбувався про своїх підлеглих. А в останні хвилини свого життя врятував одного з них, витягнувши з підбитої бойової машини», - розповів він.

Сам ж Денис був поранений в ногу. Колону, яка супроводжувала поранених обстріляли вороги. Після двотижневих пошуків тіло хлопця доправили до Луцька. Але напередодні, 14 березня, з ним попрощалися у Львові, у військовому Храмі святого архістратига Михаїла Академії сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus