USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Зниклий в АТО лучанин може бути в полоні бойовиків

24 Лютого 2015 13:19
Доля Дениса Чабанчука з Луцька, який воював у складі 128-ї гірсько-піхотної бригади, лишається невідомою. Зокрема, напередодні, 23 лютого з’явилась інформація буцімто хлопець знаходиться в одній з медустанов міста Красноармійськ, - інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, що Денис Чабанчук зник в районі Дебальцевого під час виведення військ 16-17 лютого. Його поранили в ногу, тож з іншими травмованими бійцями їх везли до Артемівська. Однак екіпаж потрапив під обстріли на території, яку саме захопили бойовики так званої ДНР і ЛНР. З Денисом обірвався зв’язок і група бійців не дісталась до кінцевої точки. Як розповідав один з медиків батальйону, хлопця було поранено і про його подальшу долю йому не відомо. Разом з тим, він обмовився, що Денис Чабанчук міг замерзнути в полі.

Ми спробували зв’язатися з волонтерами та місцевими активістами, аби перевірити інформацію про те, що Денис знаходиться в Красноармійському госпіталі.

«У нас фактично польовий госпіталь і якщо в нього тяжке поранення, його швидше за все везли одразу в нормальну лікарню. Наразі ні в Красноармійську, ні в Артемівську його не змогли знайти. Серед поранених він тут не числиться ніде», - розповів представник ГО «Город Милосердия» Денис Бабенко з Красноармійська.

Водночас, волонтери розповіли, що по цьому випадку була інформація від місцевих, що Дениса Чабанчука могли підібрати бойовики так званих ДНР і ЛНР. Цілком ймовірно, що він перебуває у медиків на території, не підконтрольній українським військам. Більше того, може ускладнити ідентифікацію луцького військовослужбовця і те, що при ньому не було жодних документів – усе згоріло ще до подій 16-17 лютого.

«Цілком можливо, що телефон у Дениса відібрали вже давно, і у чиїх руках він побував за останній тиждень – можна тільки здогадуватись. Нам ніхто не каже конкретно, як і де це сталось, хто їх розшукує… Видно нікому то не треба. А ми ще маємо велику надію, що він на території так званої ДНР десь в лікарні і не може нічого про себе сказати. Дуже багато незрозумілих обставин, які мене все ж таки схиляють до думки, що він живий, але по ту сторону фронту. Раз тут його не можуть знайти ні серед тих, ні серед інших. Я добре знаю свого сина, я не вірю, що він загинув», - розповідає матір Дениса Чабанчука Любов.

Разом з тим, і самі волонтери схиляються до думки, що після того злощасного вибуху його могло відкинути. Тож є велика ймовірність, що бойовики підібрали пораненого Дениса і відправили його до своєї лікарні, але навіть там не можуть його ідентифікувати.

Наразі волонтери, які працюють над пошуком бійців АТО та організовують усіляку допомогу по лікарнях, лише повідомили, що серед поранених (виведених з оточення під Дебальцеве) у районі так званої буферної зони, Дениса Чабанчука немає. Разом з тим, серед загиблих, яких вже вдалося вивезти з гарячої точки – його теж немає. Щоправда, є більше десятка тіл, які можна ідентифікувати лише по ДНК-експертизі.

Попри усе, батьки продовжують пошуки сина і намагаються зв’язатись з представникам ДНР, аби на місці з’ясувати інформацію про Дениса і дізнатись чи немає його серед поранених по той бік фронту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Тарас Показати IP 24 Лютого 2015 13:56
Маємо надію що Денис живий і здоровий. Гарна людина і хороший хлопець!
Керол Показати IP 24 Лютого 2015 14:44
Всі хороші... Всіх шкода
Інна Показати IP 24 Лютого 2015 14:56
Дай,Боже,цьому хлопцю здоровя і життя.а батькам-терпіння і не втрачати надію!
АЗовка Показати IP 24 Лютого 2015 16:26
Дай Боже щоб найшлась дитина. Ніколи не треба вірити словам... Тільки коли буде тіло - лиш тоді можна казати однозначно... а так тримайте надію що його серце ще б'ється... і не ведіться на аферистів які требують з вас гроші. Це ні до чого не призведе. треба виходити на місці з ДНРовцями на контакт. там теж є через кого звязуватись і діставати тіла. Тримайтесь
Максим Показати IP 24 Лютого 2015 18:26
Боже поможи! Помолимося за життя хлопця!
Анна Показати IP 25 Лютого 2015 15:10
Потрібно всім молитися за здоров'я Дениса та хлопців що досі не можуть знайти. Це справжні патріоти та воїни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus