USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому важливо, щоб Україна ухвалила зміни до Конституції щодо децентралізації

24 Січня 2016 18:18
Україна повинна ухвалити і затвердити зміни до Конституції в частині децентралізації. На цьому наголосив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, - інформує УНІАН.

Про це американський дипломат сказав під час Конференції представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України.

До слова, свого часу, політик, член партії «Українське об'єдання патріотів - УКРОП», голова Волинської облради Ігор Палиця наголошував, що децентралізація має йти "знизу", на відміну від боротьби з корупцією, яка, на його переконання, має починатися згори.

"Побороти корупцію можна тільки на самому верху, коли наверху буде правда. Поки наверху – брехня, поки ми в когось в заручниках, таке буде тривати. А корупція внизу – це дрібниця, її вирішити можна буде елементарно, якщо цього захоче глава держави".

"Перед Україною відкрилося надзвичайно важливе вікно можливостей у впровадженні системних змін та поглибленні реформ у всіх аспектах життя і на всіх рівнях керівництва України. Отже, саме зараз час для активного поштовху значущих змін для виконання того, що обіцяли на Майдані. Серед найбільш важливих елементів процесу реформ в Україні є створення сприятливих умов для децентралізації та розвитку місцевого самоврядування з метою наближення влади для людей", - наголосив Пайєтт.

У зв'язку з цим він сказав: «Важливо ухвалити і затвердити зміни до Конституції, які закріплять ці реформи та створять надійні підвалини демократичного врядування».

При цьому дипломат запевнив, що США та європейська спільнота уважно слідкуватимуть за цим процесом.

Разом з тим він додав, що Україна вже багато досягла в сенсі вдосконалення законодавства, і зокрема, в напрямку фінансової децентралізації з метою надання важливих ресурсів місцевим громадам, що повинно дозволить їм значно покращити якість надання послуг мешканцям та поліпшити інфраструктуру.

Також посол назвав значним успіхом створення 159 об'єднаних громад.

Зокрема об'єднуються громади і на Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ НА ВОЛИНІ: РІК РЕФОРМ, АМБІЦІЇ ВЛАДИ ТА ВІДСТАВАННЯ ВІД СУСІДІВ

"Ми віримо в те, що їхній успіх стане мотивуючим та надихаючим прикладом для інших громад в розумінні об'єднання та подальшої реформи місцевого самоврядування", -наголосив Джеффрі Пайєтт. З його слів, це можливо, і потрібно зробити ще більше у процесі реформ.

Посол оголосив про започаткування нового партнерства з Асоціацією міст України задля підтримки процесу децентралізації через впровадження нового проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».

В рамках цього проекту буде розвиватися співпраця Асоціації міст України та урядом для поглиблення демократії і посилення процесів децентралізації та зміцнення місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
АС Показати IP 24 Січня 2016 19:02
Потрібно відновити Волинсько-галицьке князівство і обрати свого президента децентралізація необхідна
referi до АС Показати IP 24 Січня 2016 23:20
i знову Мельник vs Банндера.
12345 Показати IP 24 Січня 2016 20:44
Раз пахан (Дж. Пайет) сказал - значит надо исполнять!
Ая Показати IP 25 Січня 2016 02:40
бачу, що українці аж ніяк не можуть зрушити з місця і вести свою власну політику відносно всього що є в Україні. Маю на увазі те, що чужинці вказують українцям, що і як мають робити. Доказом цього є порада посла США. Ще більш пригноблючим є факт, що чужинець Аксіоноф, не вивчивши мови крїни якої хліб жре ВИРІШИВ ПРОДАТИ УКРАЇНСЬКЕ НАРОДНЕ ДОБРО: ОДЕСЬКИЙ ПРИПОРТОВИЙ ЗАВОД. якійсь чужинецькій зайді, яка буде наживатись на українцях, так як то роблять чужинці. які не платять податків але торгують і здирають гроші в Супермаркетах. Сама назва торгівельних установ говорить про те, що зайди мають СУПЕР наживу. Ми натомість вміємо лиш знищувати один одного .... Час відкрити сліпенята і почати добачати тих хто обікрав українців і дальше краде
axabnrg Показати IP 25 Січня 2016 11:30
На мою думку, якщо все, що написано в статті «10 фактів про гроші після територіальної реформи» буде дійсно втілено в життя – то хто саме буде бенефіціаром, не викликає жодних сумнівів: http://ye.ua/news/news_23318.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus