USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Податковий кодекс прирік Берестечко на дефіцитний бюджет

8 Квітня 2016 21:29
Щоб бюджет Берестечка був бездефіцитним, місту потрібно 120 тисяч гривень. Таких коштів громаді взяти ніде.

Про це стало відомо під час позачергового засідання четвертої сесії обласної ради, 7 квітня.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик у своєму депутатському запиті повідомив про фінансову скруту бюджету громади Берестечка.

«Існуючий бюджетний і податковий кодекс прирікає це місто на жебрацьку перспективу. Власних надходжень - 366 тисяч гривень. Дефіцит бюджету - 120 тисяч, вони не змогли вийти на бездефіцитний бюджет. І надходжень нових у них немає: АЗС за межами, землі вільної немає», - повідомив він.

Тому Олександр Пирожик звернувся до голови ОДА, аби адміністрація в межах повноважень віднайшла механізми додаткової фінансової підтримки.

Найперше питання: реконструкція приміщення колишнього кінотеатру в будинок культури. Рік тому готовність цього будівництва була 60%, а потім фінансування припинили. Тож він попросив цей об’єкт включити до списку будівництва за кошти Фонду регіонального розвитку.

Крім того, потребує громада і добудови дитячого садочка, оскільки діючий переповнений, адже туди привозять діток з навколишніх сіл. А ще мешканці Берестечка замість закритого хірургічного відділення створити центр психологічної допомоги учасникам АТО.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Арифметика Показати IP 8 Квітня 2016 22:13
Аби громаді Берестечка покрити свій дефіцит бюджету, треба не листи з запитами писати, а всього лиш... скинутись по неповних 6 грн щомісяця з розрахунку 1727 чол. чисельності населення. САМО-врядування все ж.
історія Показати IP 8 Квітня 2016 23:29
1727 чоловік населення у місті було за часів Радянського Союзу. Зараз не набереться і 900. Отак-то.
Вікі Показати IP 9 Квітня 2016 19:20
Берестечко сьогодні за кількістю населення багато чим нагадує місто (воно на сто тридцять шостому місці з початку за кількістю жителів в Україні (2800 ос.), після Радехова на Львівщині), хоча під статус сказаного цілком підходить. А між тим перед Другою світовою війною в Берестечку було 46700 жителів, а в період існування царської Росії за окремими даними кількість жителів містечка сягала 80000. [Джерело?]
Олександр Показати IP 6 Липня 2016 14:43
Ви що з дуба впали, та не було в Берестечку 80000 тисю населення. Кілька тисяч максимум.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus