USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Перед виходом на поле анітрохи не хвилювався», – волинянин про дебют у вищій лізі ЧУ

17 Жовтня 2016 19:16
Футбольний клуб «Зірка» 16 жовтня у рідному Кропивницькому, граючи в рамках 11 туру УПЛ, зустрічав полтавську «Ворсклу». Команда молодого аргентинського тренера Даріо Друді впевнено перемогла команду Василя Сачка – 2:0. На 90 хвилині наставник господарів зняв з гри півзахисника Андрія Бацулу, натомість випустивши на смарагдовий газон захисника Олександра Маткобожика, уродженця Волині. Нагадаємо, Олександр перебрався до стану «Зірки» на початку березня 2016 року та виступав на чемпіонаті України U-19 та U-21.

«Червоно-жовті» розпочали чемпіонат не надто вдало, здобувши в стартових чотирьох турах всього одне очко. Захисники команди «привозили» у власні ворота комічні голи, та й гра попереду бажала лишати кращого. Тому після поразки в 4 турі від луцької «Волині» головного тренера Сергія Лавриненка звільнили. З командою розпочав працювати амбіційний Даріо Друді.

На матч 8 туру проти «Дніпра» новий коуч клубу вніс ім’я ковельчанина в заявку на поєдинок, однак на свій дебют Олександру довелося трішки зачекати. І от вчора, 16 жовтня, захисник вперше зіграв у чемпіонаті України.

Журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини після протистояння в Кропивницькому поспілкувалося з «23» номером «Зірки».

– Перед виходом на поле відчував хвилювання?

– Я готувався до дебюту за день події, адже тренер заздалегідь попередив, що надасть мені ігровий час, тому встиг психологічно себе налаштувати. Хоча не веди «Зірка» в рахунку, хтозна чи з’явився би я на газоні.

– При попередньому тренерові Сергієві Лавриненку ти не потрапляв до заявки головної команди. Чим вдалося здобути довіру аргентинця Даріо Друді?

– Мабуть тим, що на сто відсотків викладався на тренуваннях. Він любить, коли гравці демонструють шалену самовіддачу.

– Як змінилися гра «кропивничан» після приходу нового тренера?

– Ми розпочали більше грати на атаку. Сеньйор Друді прагне, аби футболісти мінялися флангами та швидко переводили м’яч з одного краю поля на інший.

– Іспаномовні легіонери клубу Перейра, Айтор, Борха та Мойя не відчувають труднощів в Україні?

– Ні, все гаразд. В нас чудовий колектив, ми у всьому підтримуємо один одного, старші гравці допомагають молодим. Наші «іспанці» трохи розмовляють російською, а що незрозуміло – допомагає перекладач.

– Хто в «Зірці» найбільш витривалий, найбільш технічний та найшвидший?

– На мою думку, нашим Мессі є Максим Ковальов, Усейном Болтом – Артем Щедрий. Ну а з «фізикою» у всіх в порядку.

– Якими виявилися твої шляхи до професійного футболу?

– Народився я у Ковелі. Спочатку грав за команду з селища Люблинець, де моїм тренером був Юрій Мазур, після чого перебрався до володимиро-волинського «БРВ-ВІК». Одного дня Юрій Мазур підійшов та повідомив: «Саша, є варіант з продовженням кар’єри в «Зірці». Що скажеш?». Вирішив ризикнути, про що не шкодую. До речі, свого часу я перебував на перегляді у «Волині» U-19, але «БРВ-ВІК» та лучани не порозумілися між собою.

Довідка:

Олександр Маткобожик народився 3 січня 1998року; грає у клубі «Зірка» (Кропивницький); позиція: захисник; ігровий номер: 23; зріст та вага: 184/74

Спілкувався Андрій СОКОЛОВСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 17 Жовтня 2016 21:54
О це то сенсація, що 2 дні вже пишете про це...
Хтось до Лучанин Показати IP 17 Жовтня 2016 23:25
Шо ж ті журналісти такі заздрісні)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus