USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Перекладача Трампа, який був з ним у Гельсінкі, хочуть викликати на слухання

18 Липня 2018 10:56
Демократи закликають викликати на слухання в Конгресі перекладача Трампа, який був присутній на зустрічі з Путіним, пише "Новое время".

"Перекладач може допомогти визначити, чим президент США поділився або що пообіцяв Путіну"

Сенатор від Демократичної партії Джані Шахін виступила з ініціативою викликати на слухання в Конгресі офіційного перекладача з боку США, який був присутній на зустрічі тет-а-тет президентів Трампа і Путіна у фінській столиці.

"Я закликаю провести слухання з перекладачем, який був присутній з боку США під час зустрічі президента Трампа з Путіним, щоб дізнатися, що вони обговорювали в приватному порядку. Цей перекладач може допомогти визначити, чим президент США поділився або що пообіцяв Путіну від імені нашої країни", - написала Шахін в Twitter.

Як передає Укрінформ, її ініціативу підтримали однопартійці в американському Конгресі. Зокрема, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер запропонував "негайно" провести слухання взагалі з усіма високопоставленими членами делегації, які були присутні на зустрічі президентів США і Росії.

"Дуже важливо, щоб наші республіканські колеги приєдналися до нас, вимагаючи свідчень команди з питань національної безпеки президента, яка перебувала в Гельсінкі, і ми повинні це зробити негайно", - підкреслив Шумер.

Він також заявив, що виправдання Трампа щодо його заяви про недовіру американській розвідці на догоду Путіну, озвучені президентом через 24 години - це дуже пізно, і вони були зроблені "не в тому місці".

Нагадаємо, 16 липня в Гельсінкі за зачиненими дверима відбулася офіційна зустріч президентів США і Росії - Дональда Трампа і Володимира Путіна.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗУСТРІЧ У ГЕЛЬСІНКІ: ТРАМП ДЗЕРКАЛЬНО ВІДПОВІВ НА ЗАПІЗНЕННЯ ПУТІНА

На підсумковій прес-конференції сторони відзначили прогрес у поліпшенні двосторонніх відносин.

Трамп заявив, що немає підстав вважати, що Росія організувала хакерські атаки під час президентських виборів у США в 2016 році, щоб допомогти йому перемогти. За його словами, Путін був "дуже переконливий" у своєму запереченні втручання в американські вибори.

Американські політики і більшість світових ЗМІ назвали результати переговорів провальними для Трампа - президента США звинувачують у слабкості і зраді інтересів країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
коля Показати IP 18 Липня 2018 11:17
ЦРУ все знає.
valdis peish до коля Показати IP 18 Липня 2018 11:45
нє фбр все знає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus