USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Перекриття траси поблизу Луцька: що вимагали волинські дорожники

28 Вересня 2015 17:59
Працівники ДП «Волинський облавтодор» у відчаї – заробітну плату дорожникам не виплачують впродовж семи місяців. Оскільки питання не було вирішене після акції протесту 14 вересня, волинські дорожники вирішили знову перекрити основні автомагістралі області.

Акція відбувалася 28 вересня з 11:00 до 12:30. Серед автомагістралей, які були заблоковані – траса Луцьк-Рівне у районі села Струмівка.

Десятки працівників автодору перекрили магістраль, тримаючи транспаранти із закликами до погашення заборгованості з виплати зарплати. На трасі сформувалася вервечка вантажівок, які не мали можливості проїхати (легкові автівки переважно використовували об’їзні шляхи). Водій одного з автобусів, який перевозив пасажирів у напрямку Києва, доволі агресивно наполягав на тому, щоб учасники акції його пропустили.



Один з протестувальників, Михайло Хайчевський розповів, що не отримує зарплати вже півроку, з березня. Дорожники працюють 2-3 дні на тиждень, тож розмір заробітної плати мізерний, але навіть 8-9 тисяч їм не виплачують.



Бухгалтер-ревізор ДП «Волинський облавтодор» Тетяна Миколаївна підтвердила, що заробітну плату не отримує з березня цього року (загалом їй боргують 27 тисяч гривень). Водночас, щомісяця потрібно сплачувати за комунальні послуги, витрачати кошти на навчання дітей тощо. Цією акцією дорожники хочуть нагадати владцям про свої проблеми.



Один з організаторів акції голова Волинського об’єднання профспілки працівників шляхових господарств Леонід Тимощук зазначив, що ця акція повторна, адже вперше автодороги магістрального значення перекривали 14 вересня. Результатів першої акції, з його слів, немає, адже заробітну плату дорожники так і не отримують з березня по серпень (загальна сума заборгованості становить понад 11 мільйонів гривень). Водночас приблизно 14 мільйонів гривень за виконані роботи підприємство не отримало внаслідок блокування рахунків Служби автодоріг у Волинській області. Працівникам, які не отримують зароблених коштів, відключають подачу електроенергії та інші комунальні послуги за несплату.



Про сьогоднішню акцію повідомили міністру інфраструктури Андрію Пивоварському. Урядовець просив скасувати страйк та запевнив, що готується постанова Кабміну, проект якої вже завізований у Міністерстві фінансів, про розрахунок держави з підрядниками, яким вона боргує 1,7 мільярда гривень з 2011 року. Волинських дорожників цікавить, передусім, розблокування рахунків Служби автодоріг у області (служба боргує 30 мільйонів гривень Броварському ШБУ, тому судовим рішенням її рахунок був заблокований). Вже у четвер у Києві відбудеться зустріч з усіма підрядниками, яким боргує держава, під час якої узгодять порядок розрахунку. Зі слів Леоніда Тимощука, під час телефонної розмови Міністр пообіцяв врахувати проблеми волинських дорожників.

Акція з перекриття магістралей тривала до 12:30, після чого протестувальники вирушили до будівлі Волинської облдержадміністрації.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 28 Вересня 2015 18:12
Раніше мовчали і не страйкували, бо можна було вкрасти будматеріали. А коли прижали злодіям хвоста,то почали згадувати про зарплату.
бабо до дідо Показати IP 28 Вересня 2015 19:36
Ти папуас якщо так мислиш.
добряк Показати IP 28 Вересня 2015 21:50
як дороги ремонтують так їм і платять,лічно бачів як ці у***** ями з водою асфальтом засипали
Бізон Показати IP 28 Вересня 2015 23:23
Міжремонтні терміни порушені по кілька разів, недофінансування галузі роками, дорожники не можуть купити, чи то хочаб відремонтувати техніку. Про яку якість ви питаєте тоді? У нас дорогами жодна влада не займалась ніколи! Вважаєте, що потрібмо міняти щось, будь-ласка, тільки ж не треба людей морити голодом...
Мажор Показати IP 29 Вересня 2015 04:24
Насолоджуйтесь владою люби друзи!!! Игорь прийде порядок наведе. Где эти все упыри?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus